Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.04.2013.
01:39
Beta A

Dodik: Američki ambasador me frustrira

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocenio je danas da on i ambasador SAD u BiH Patrik Mun imaju zajednički utisak da su njihovi susreti frustrirajući, ali neminovni.

Milorad Dodik: Sve kod Muna ga frustrira
 

Kako je preneo Radio RS, Dodik je rekao da mu je "zaista frustrirajuće" da ponavlja Munu da RS neće rušiti crkve po Srebrenici, a da "ništa manje nije frustrirajuće slušati ga uoči lokalnih izbora da je neprihvatljivo da Srbin bude načelnik opštine Srebrenica i uporno mu ponavljati da svi moraju biti jednaki u toj izbornoj trci".

"Frustrirajuće je slušati ga i da je Jašarevićev artiljeriski pir po Ambasadi SDA u Sarajevu incident, a ne terorističk čin, kao što je frustrirajuće ponavljati mu da je rešavanje pitanja imovine već dogovoreno, ali se ne provodi zbog političara u Federaciji BiH", naveo je Dodik.

On je rekao da je frustrirajuće slušati i stalna nastojanja ambasadora SAD da se Ustav BiH izmeni na štetu Republike Srpske, kao i da je velika frustracija "kada u Butmiru okruženi tenkovima NATO treba da pokažete demokratski kapacitet".

"Od svega najveću frustraciju proizvodi činjenica da američki ambasador ima viziju države, koju ne deli više od polovine stanovnika BiH i cela Republika Srpska", rekao je Dodik.

Ambašador SAD u BiH Patrik Mun rekao je da se tokom svoje današnje posete Banjaluci neće sastati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, navodeći da su ti sastanci "postali frustrirajući zato što Dodik jedno govori danas, a sutra nešto sasvim drugo".

Predsednik RS je kazao da mu je "drago što je ambasador Mun u Republici Srpskoj, što je u poseti institucijama koje funkcionišu", dodajući da je Munu potpuno jasno da "sebi ne može priuštiti takvu ekskurziju po Federaciji BiH, pošto ni sam nije siguran ko je ko u tom entitetu, jer je tome i sam doprineo mešajući se u izborni proces u tom entitetu".

"Što se tiče saradnje sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), moram ga podsetiti da sam još predsednik najjače partije u Republici Srpskoj i da ćemo, voleo on to ili ne, morati razgovarati, jer niti sam ja birao njega, niti je on birao mene", poručio je Dodik.

Po rečima Dodika, i njega i Muna su izabrale okolnosti koje nalažu potrebu međusobne saradnje, u najboljem interesu građana.

"Želim na kraju da istaknem da veoma poštujem SAD i da su nesporna svetska velesila. Uveren sam da će sledeći diplomata iz te države koristiti diplomatski rečnik i dobru diplomatsku praksu, i da neće izlaziti iz okvira Bečke konvencije o diplomatskim odnosima", naveo je Dodik.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.04.2013. 08:17
Mile svaka čast, ambasadori su zaboravili diplomatski jezik i totalno izašli iz okvira svojih funkcija, mislim na ove, koji nam kroje kapu bez prestanka i ne kriju svoju pristranost uvijek suprotnoj strani, a nikada Srbima !
Sreda 24.04.2013. 09:00
Da je vise ovakvih politicara bilo bi nam dosta bolje. Svaka cast Dodiku na borbi za RS a narod bi mu trebao dati jos vecu podrsku.
Sreda 24.04.2013. 10:08
Додик је,на жалост,једини српски политичар који сме скресати у лице (умишљеним!) политичким "величинама" са запада,скоро све оно што мисли!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online