Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 22.04.2013.
03:25
Index.hr A

"Crna Ruža" se rasplakala

Hrvatska desničarka Ruža Tomašić, najveće iznenađenje parlamentarnih izbora za Evropski parlament, poznata po antisrpskim stavovima, rasplakala se u emisiji "Nedeljom u 2" na Hrvatskoj televiziji.

Ruža Tomašić, predsednica desničarske Hrvatske stranke prava
 

Tomašićeva je emisiji pustila suze kada ju je voditelj Aleksandar Stanković podsetio na događaje iz Korčule kada je njena ćerka imala saobraćajnu nesreću.
"Ne želim o tome. Nemojte. Moju ćerku je udario automobil tada. Nikada se nije saznalo ko je. Ne pitajte me o podršci koju sam tada imala", rekla Tomašić u suzama.

Reč je saobraćajnon nesreći koju je imala njena tada 17-godišnja ćerka Zrinka. Nesreća se dogodila 2007. godine u jeku afere s narkomafijom. "Ćerka mi je bila u šoku kad je došla u stan u Splitu. Nazvala me je i rekla šta joj se dogodilo", rekla je tada Tomašićeva. Posle poziva Zrinka je otišla u bolnicu gde su joj utvrđene lakše povrede.

Pročitajte još:

* Ruža Tomašić: Ožeži vrućom vatrom, opali Hrvata!

* "Uskoro ni Šešelja nećemo smeti da nazovemo četnikom"

* “Hrvatska je za Hrvate, ostali su gosti”

Čelnica Hrvatske stranka prava dr. Ante Starčević tvrdi kako "ćirilica u Vukovaru znači progon" i da je neverovatno da Srbi danas kažu da su ugroženi više nego ikada. O ćirilici kaže da u Ustavu stoji da se može uvesti dvojezičnost, ali se ne kaže "da se mora".

Voditelj emisije NU2 Aleksandar Stanković pitao ju je kako može da govori da se 30 posto Vlade izjašnjava kao Srbi, kada je reč o samo dvojici od 22 ministra.

"Ne znam. Tako su mi rekli novinari i neki ljudi. Rekli su mi i neki novinari baš pre ove emisije", rekla je Tomašićeva.

O premijeru Hrvatske, Zoranu Milanoviću, koji ju je nazvao elementarnom nepogodom, Ruža je rekla:
"Mene ne zanima Milanović. On je tu izabran da izvuče Hrvatsku iz krize i da se bavi društvenim problemima. A on se bavi sa svim i svačim. Uostalom, ako sam govorila govorom mržnje ima ko će se baviti s tim. Tu su institucije", rekla je Tomašić o izjavama premijera Milanovića.

Isto tako kaže da je pozivala Hrvate da zaokruže "Ne" na referendumu za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju te da tako misli i danas. "Hrvatska nije bila spremna za ulazak u EU. Nije to ni danas i nisam ja jedina koja tako misli.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.04.2013. 07:57
Ма хрвати ме уопште не интересују. Том отпаду људског рода није место ни на кугли земаљској.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online