Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 18.04.2013.
12:28
Beta A

Gotovina kao heroj, ili otkaz sa HRT-a

Etička komisija HRT-a razmatra prijavu koju je protiv bivšeg urednika informativnog programa Dražena Miočića podneo novinar Hrvoje Zovko. Novinar i urednik Zovko je Miočića prijavio zbog pretnji, uvreda i "prebrojavanja (etničkih) krvnih zrnaca".

Ako Gotovina bude prikazan kao ratni zločinac, dokumentarac se stopira
 

Zovko u prijavi navodi da mu je Miočić pretio, da je grubo vređao njega, i nekoliko koleginica i kolega, a povodom dokumentarnog filma o generalu Anti Gotovini, na kojem Zovko radi od oktobra 2012. godine.

Miočić je Zovka optužio da se "dokumentarac o Gotovini radi na zahtev politike, a s ciljem da generala prikaže kao kriminalca i ratnog zločinca". Miočić je vređao, pretio da će, kada se promeni vlast "u maniru '47. i '48. rasturiti crvene" i "poterati ih sa televizije". I ne samo njih, već njihove "prijatelje i jatake".

"Finale njegovog ispada bilo je skandalozno i sramotno prebrojavanje krvnih zrnaca pojedinim kolegama 'Srbima' u programu, ali i jednom ministru jer mu je uz ostale "epitete", supruga pogrešne nacionalnosti.

Tako je ministru branitelja Predragu Matiću Fredu spominjao "srpsku i vukovarsku majku", njegov "mešani brak", a njegovu suprugu nazvao "četnikušom", naveo je Zovko u prijavi Etičkoj komisiji HRT.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.04.2013. 12:50
Да је наша телевизија величала Малдића цела Европа би коментарисала а када то ураде Хрвати онда је у реду .Наша држава ћути а и невладине организације
Četvrtak 18.04.2013. 16:57
Daj molim vas svi znaju da je on ratni zločinac i da je oslobođen samo po naredbi SAD-a!! Svi su oni dobro znali da idu protjerati Srbe sa svoje zemlje!!! I sad je on kao nevinašce i svetac!! Bljak! Povjest se ne piše samo tako kako bi hrvat htijeli!!! Svi danas u svijetu znaju dobro tko je Good guy a tko Bad guy! I čiju su stranu Hrvati izabrali braniti, po tko zna koji put u povjesti!!! Kula karata se polako urušava, zapad je dostigao svoj vrh i sada sljedi pad i zato istina sve više i više izlazi na vidjelo!!!
Četvrtak 18.04.2013. 18:48
Gotovina je najveci smrad posle hitlera... Ne znam samo za koji godinu kako ce se opravdati pred svetom kad svi shvate da su optuzili nevine Srbe i pustili siptare, hrvate i muslimane koji su radili najgore stvari!! Doci ce to sve na svoje nista se ne brinite jer istina uvek izadje na videlo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online