Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 16.04.2013.
13:26
Vestionline A

Ruža Tomašić: Ožeži vrućom vatrom, opali Hrvata!

Ruža Tomašić, hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu i član desničarske Hrvatske stranke prava, svojevremeno je na različitim skupovima držala vatrene govore koje su desničari u Hrvatskoj sa oduševljenjem prihvatali. Kao deo tih govora isticalo se recitovanje pesme "Zbog izdajica".

Ruža Tomašić: Ožeži vatrom izdajicu Hrvata
 

Pošto je Hrvatsku javnost iznenadila vest da će ih u EU parlamentu, između ostalih, predstavljati i kontroverzna desničarka Ruža Tomašić na Jutjubu su se pojavili snimci u kojem Ruža recituje pesmu "Zbog izdajica". Njeno, u najmanju ruku ostrašćeno izvođenje, oduševljavalo je mnoge desničare u Hrvatskoj.

Posebnu pažnju privlači stih "Ožeži vrućom vatrom, opali Hrvata!", koji Ruža s izrazitom strašću recituje. 

Ruža Tomašić je živela u Kanadi, a iz te zemlje se vratila početkom dvehiljaditih i odmah se pohvalila kako je na severno-američkom kontinentu bila policajka i vozila "dobre i snažne motore". Omiljeni joj je Harli Dejvidson. Poznata je i kao telohraniteljka Franja Tuđmana. Međutim, u centar pažnje hrvatske javnosti došla je izjavom da joj je žao što granta nije pogodila Anta Markovića i Stjepana Mesića.

U početku svoje političke karijere u intervjuima se hvalila fizičkom snagom, pa je tako u razgovoru za "Nacional" 2003. godine izjavila kako je u Kanadi kao policajka pretukla četvoricu muškaraca. Tukla se i u hrvatskom Saboru "kada joj je prišao jedan od zastupnika i dao joj nisku i degutantnu seksualnu ponudu". Tomašić ga je ošamarila, a mediji su pisali kako je reč o poslaniku HSS-a koji je rekao da "Tomašić ima tako dobre noge da bi ih stavio oko svog vrata".


Našoj javnosti je poznata po skandaloznoj izjavi u "Dnevniku 3" HTV-a da je "Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti". Zbog toga su se digli i predsednik i premijer, pa su na HTV-u usledili otkazi autora i voditelja "Dnevnika" koji su dozvolili da Ruža tako govori dok je zemlja na pragu ulaska u Evropsku uniju.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.04.2013. 13:59
Ludost ne poznaje granice!
Utorak 16.04.2013. 14:10
Srbo-katolički zanos ulazi u svoj krešendo
Utorak 16.04.2013. 14:17
Jao, besmrtnih li stihova! Na nivou petparačkih roto- romana. Ne može se ožesti vrućim, a bome ni mlakim, no vrelim! Al, ajde.. Ipak im srpski nije maternji. Koliku bi tek euforiju izazvalo da je pjesnik bio toliko inspirisan da napiše nešto uzvišeno tipa: "Mi, Hrvati, tisuću mi gromova". Kako li bi to tek mlakim plamenom, razgorenim povjetarcem, ugljenisalo srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online