Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.03.2013.
13:13
J. Jelovac - Vesti A

Političke psovke i uvrede (3): Ajd' ne seri

Politička scena Bosne i Hercegovine prepuna je političara koji se u prepucavanjima sa neistomišljenima rado i često služe psovkama i uvredama. Poslednji u nizu je okršaj poslanika Zaima Backovića i Nedžada Fazlije, na sednici Skupštine kantona Sarajevo.

Milorad Dodik
 

Fazlija je prozvao Backovića da je zaposlio suprugu i mlađeg sina u BH telekom, te da je starijeg sina ubacio na platni spisak kantona, iako je običan kvaziumetnik. Backović je odgovorio začinio sa: "J... vam sve!"

Majku ti...

Ministra kulture i sporta BiH Salmira Kaplana zovu "mali od skandala", jer voli da vređa, a ne preza čak ni od pretnji najugroženijim kategorijama kao što su ratni vojni invalidi u Mostaru. Kaplan je, naime, pretprošle godine na javnoj kulturnoj manifestaciji izvređao invalida Salku Gološa i opsovao mu majku.

Ova svađa je postala neiscrpan materijal za pravljenje šala, pošto se u celu priču uključio i prozvani Backovićev sin, popularni pevač Din, koji se putem Fejsbuka obratio Fazliji. Upravo je na toj društvenoj mreži počela da kruži šaljiva fotografija plakat "novog filma" u produkciji Skupštine Sarajeva, u kom glavne uloge tumače pomenuti akteri.


Ovo nije jedini slučaj ispada tamošnjih političara, koji su obično propraćeni raznoraznim vrstama vulgarnosti. Jedan od poznatijih primera je slučaj Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske, koji je gostujući na prnjavorskoj televiziji K3, nakon što mu je jedan gledalac poručio kako ne zna ni šta je Bog, ni šta je vera, rekao: "Ajd, ne seri!"


Za Milorada Dodika se vezuje još jedan ispad, velika svađa sa direktorom BN televizije Vladom Trišićem. Dodik je počeo sa jednostavnom psovkom: "J... ti mater!", da bi posle Trišiću i pretio. Predsednik Republike Srpske imao je mnoštvo sličnih situacija, a posebno su bogate njegove uvrede novinara, naročito onih iz političkog magazina.
Fuad Kasumović je počastio Nikolu Špirića psovkama i uvredama u junu prethodne godine, a za "Dnevni avaz" je rekao: "Koji ministar, nabijem ga na k..., slobodno tako napišite!"

Sutra - Političke psovke i uvrede (4): Predsedniče, vi ste šupak!

POVEZANE VESTI

Utorak 12.03.2013. 15:16
postao je politicar jer ima dug jezik.ima njih koi su vise za pijacu neg za poso koi rade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online