Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 10.03.2013.
10:25
kip.ba A

Ovako se širi "bratstvo i jedinstvo"!

Strastven poljubac Srbina i Hrvatice u Mostaru dok je svako obmotan svojom zastavom?! Nije fotomontaža, nije laž ili nameštaljka...samo ljubav! Dok gledaju ovu fotografiju, srce je verovatno puno onima koji su živeli u SFRJ i žale za njom i nisu opterećeni nacionalnom mržnjom. Oni drugi se svađaju na internetu, sad eto i povodom ove fotografije.

Iako bi ovakav prizor trebalo da bude potpuno normalan, izazvao je burne rasprave
 

Na fotoservisu “Imgur” pojavila se fotografija na kojoj se ljubi mladi par ogrnut u srpsku (mladić) i hrvatsku (devojka) zastavu. Iako bi ovakav prizor trebalo da bude potpuno normalan, izazvao je burne rasprave na internetu.

Pojašnjenje prizora koji je ovekovečila ova fotografija izneo je njen autor, koji je zapisao sledeće:

“Koledž ‘United World’ u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smešten u gradu koji je i dalje podeljen ratom u ljudskoj svesti, on je postao simbol

Najveći revolt usledio je na forumu hrvatskog portala Index.hr, gde su ispisani brojni negativni komentari, a čak ni u Mostaru ovakav prizor nije prošao bez neprimerenih reakcija, kojim se ovoga puta nećemo baviti.

nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obeležila 50-godišnjica pokreta ‘United World’. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama, i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom devojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovde u Mostaru, to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svesti”.

Bravo Mostarci!

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.03.2013. 11:00
Нема ту среће јер се од љубави не живи.Прва финансијска криза почеће са свађама и то на националној основи.Ова девојка би требала да прихвати мужеву веру и обичаје,баш онако како је то у Суботици решено у мешовитим браковима.Буде ли она терала по своме онда је крај љубавне идиле.
Nedelja 10.03.2013. 11:05
Bratstvo i jedinstvo se najdoslednije prosirilo sirenjem kostiju pravoslavnih Srba po Savi i mnogobrojnim jamama. Ova deca sa slike naravno za to nisu kriva. Oni ne znaju ali osecaju da krv nije voda. Kao nasi Srbi katolici tzv Hrvati sa foruma a narocito nas Ferko. A Vesti online prosto obozavaju sirenje duha pomirenja Jevreja i Nemaca. S'tim da iza nemacke zastave jos uvek mozete da izbrojite podosta Jevreja a iza sahovnice cete tesko naci pravoslavne Srbe. Onih par staraca koji tamo jos uvek 'zive' se modernim unijacenjem pretvaraju u 'hrvatske pravoslavce'. Srpska glupost ce ziveti do poslednjih dana srpskoga imena.
Nedelja 10.03.2013. 11:25
Најлепша ствар је кад се људи воле и због тога је свакоме норалном драго. Наравно, овакве лепе ствари не смеју бити предмет манипулације и не сме се користити од стране ''Друге Србије'' (титових Југословена) за промоцију њихове подвале где покушавају од Србије направити Нову Југославију и покушавају Србе и даље претварати у Југословене.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online