Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 02.03.2013.
00:48
Fonet, mondo.rs A

Srbima povratnicima pretili likvidacijom

U hrvatskom selu Laktac kod Sinja članovi porodice Đapić iz Bitelića vređali su i pretili Srbima povratnicima, porodicama Bogovac i Vinčić. Članovima porodice Vinčić otvoreno je prećeno likvidacimo na kućnom pragu zato što su tražili da se ukloni stoka koju bespravno drže na njihovoj zemlji.

Srpske povratničke porodice u selu Laktac imaju velikih problema poslednjih 15 godina
 

Pošto su Đapići bili veoma direktni u pretnjama Mirjana Bogovac pozvala je policiju i zatražila njenu zaštitu jer su svi u šoku od pretnji na nacionalnoj osnovi.


Bogovac je rekla hrvatskom portalu Index.hr da je "Nikola Vinčić u šoku i plače. Zapretili su mu likvidacijom, i to na kućnom pragu. Sve je videla njegova supruga Stana. Čekamo policiju i tražićemo da se ova situacija nekako reši. Moj suprug je stopostotni invalid. On nigde ne može pobeći. Osećamo se nesigurno", rekla je ona.


"Đapići nas terorišu već 15 godina sa svojim govedima. Uništavaju našu imovinu, mi od njih ne možemo ništa raditi na svojoj zemlji", rekla je Bogovac.


Prema njenim rečima svi Đapići, otac, majka i sin su ih vređali.


"Rekli su nam da smo četnici, da nam tu nije mesto, da su oni to dobili u ratu i da se gubimo u Srbiju. Nikoli Vinčiću su govorili da je pljačkao, ubijao i klao Hrvate i bacao ih u jamu. Poručili su mu da će ga oni srediti, rekla je Bogovac.


U Splitsko-dalmatinskoj policijskoj upravi su potvrdili da su uputili patrolu na teren i da će ispitati o čemu se radi.


Predsednik Veća srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji Marko Tomašević rekao je da su već imali ovakvih problema i na drugim mestima, ali da su uspešno rešeni.


"Bio je jedan takav slučaj u Otišiću. Tamo je svet očito bio kulturniji, a državne institucije efikasnije jer problema više nema. Ovaj slučaj u Laktacu već je prijavljen policiji, Državnom tužilaštvu i veterinarskoj inspekciji. Rekli su nam da će to biti rešeno, ali sudeći po ovom večerašnjem incidentu to nije napravljeno. Mi smo nažalost nemoćni", rekao je Tomašević.

POVEZANE VESTI

Subota 02.03.2013. 01:05
Gde je Srpska diplomatija da uputi protest ili pozove ambasadora Hrvatske. Ako Srpska ambasada u Zagrebu ne reaguje ne treba ni da sede u Zagrebu.
Subota 02.03.2013. 08:01
Stoka primitivna divlja ako ne i gora od primitivnih siptara.Kad god im se ukaze sansa ne propustaju da pokazu koliko su bedni i primitivni ukljucujuci i ovu stoku od hrvata koja ostavlja komentare u skladu sa njihovom nakaznom prirodom.To su misevi koji su preko noci uobrazili da su pacovi jer im trenutne okolnosti idu na ruku.Tu prvenstveno mislim na nesredjeno stanje u nasoj diplomatiji a i ukupne okolnosti koje im nece vecito ici na ruku.Cuj magarca izivljava se na stopostotnom invalidu a ovi konji ih svojim komentarima podrzavaju.mozes misliti morala i karaktera kod neljudi.
Subota 02.03.2013. 16:02
Odsustvo dobronamernih komentara Hrvatskih citalaca ovog portala govori o njima samima kakvi su. Da je obrnuto, da su Hrvati u pitanju zapevali bi na sav glas, u tome su jako dobri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online