Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 25.12.2012.
18:53
Beta A

Tadić: Koja je Nikolićeva poruka Dodiku?

Potpredsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić izjavio je u Banjaluci da je poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Republici Srpskoj prilika da javnost čuje koje će on poruke preneti predsedniku RS Miloradu Dodiku.

Sastanak Dodika i Nikolića (foto: arhiva)
 

"Sve će nas interesovati šta je to što će Nikolić poručiti Dodiku na ličnom planu. Ako bude takvih poruka, one će najviše interesovati javnost, u smislu velikog pitanja da li se ovo što se dešava u Srbiji odnosi na bilo koga u RS", kazao je Tadić na konferenciji za novinare.

Potpredsednik SDS-a dalje je ocenio da je važno to što danas više niko iz RS ne dovodi u pitanje ulogu same ličnosti Nikolića na poziciji predsednika Srbije, dodajući da je SDS oduvek zagovarala politiku dobre saradnje između svih predstavnika RS i Srbije.

"Drago nam je da, ako i oni koji su hteli da remete takve odnose, danas moraju da se suoče s realnošću i to je dobro za sve, pa i za one kojima je to do juče smetalo", kazao je Tadić.

Tokom kampanje uoči predsedničkih izbora u Srbiji, predsednik RS Milorad Dodik otvoreno je podržao Nikolićevog protivkandidata Borisa Tadića na čijim je predizbornim skupovima učestvovao.

Funkcioner SDS je još rekao da je Nikolićeva poseta Banjaluci prilika da se čuju i jasne poruke koje se odnose na ekonomski plan RS i Srbije koji, kako je istakao, posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju postaje sve značajniji.

On je ocenio da se posle ulaska Hrvatske u EU stvara potreba za prekompozicijom tržišta i preusmerenjem interesovanja Srbije ka tržištu RS i Federacije BiH, odnosno domaćih proizvođača ka Srbiji.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku su najvažnije ekonomske teme. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sutra će posetiti Banjaluku gde će učestvovati na sednici Saveta za saradnju Srbije i RS. Nikolić će prisustvovati i potpisivanju memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde i Ministarstva uprave i lokalne samouprave
Republike Srpske i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije.

Ovo je prva poseta Nikolića Republici Srpskoj otkako je stupio na dužnost predsednika Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.12.2012. 17:19
Ova dvijica nece doneti nikakvo dobro RS-koj,vidimo kako se zalazu za interese Srbije,i zato mislim da bi bolje bilo da je neko od pravih Srbskih politicara presao Drinu.Dacica vec toliko provociraju oko spomenika u Presevu,a on ne reaguje i sta onda od takvoga ocekivati,malo bi bilo i da ostavku podnese,jer ovakve stvari su brukanje cele Srbije i Srbskog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online