Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 17.12.2012.
10:19
Srna A

Dodik o Srebrenici: Održati jedinstvo srpskih stranaka

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su srpske stranke u Srebrenici opredeljene za ulazak u strukturu skupštinske vlasti u ovoj opštini, ali da postoje određene turbulencije u vezi sa bošnjačkom komponentom.

Složno za Srebrenicu: Milorad Dodik

"SNSD je već razgovarao sa partnerima, pre svega iz Republike Srpske. Mislim da postoji zajednički pristup koji govori o tome da se uđe u određenu strukturu skupštinske vlasti, gde bi zajedno sa SDP-om i SBB-om BiH podelili mandate po principu 50-50 odsto", rekao je Dodik.

On je istakao da, pre svega, treba održati jedinstvo srpskih političkih partija u Srebrenici. Dodik je ponovio da su izbori u Srebrenici provedeni spekulativno, uz pomoć značajnog dela međunarodnog faktora, koji je manipulisao zakonskom mogućnošću u vezi sa registracijom birača, za koju je i sama Evropska komisija rekla da pravi veliki problem u BiH.

"Na taj način možete da "kružite" i da se shodno potrebama izbornog procesa danas prijavljujete u Srebrenici, sutra u Mostaru, prekosutra ne znam gde, i u tom pogledu manipulišete zakonski otvorenom mogućnošću da to činite", naveo je Dodik.

On je dodao da su nefer izbori u Srebrenici vođeni pod patronatom, ne samo federalnih političkih partija, nego i jednog kruga međunarodne zajednice i ambasadora, koji su tamo često dolazili i davali podršku takvom procesu iako su znali da se ljudi u Srebrenici ne prijavljuju da bi tamo živeli, nego da bi glasali i otišli.

Komentarišući podršku lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije planu za formiranje koalicije civilnog društva "1. mart", Dodik je rekao da "mogu da podržavaju šta hoće", a da će Srpska promeniti zakon o prebivalištu, koji će uskoro doći u parlamentarnu proceduru.

"Izmene i dopune zakona o tome uskoro će doći u parlamentarnu proceduru i mislim da će se tada videti ko zaista želi da uvede evropske standarde, a ko želi da se bavi spekulacijama u tom pogledu", dodao je Dodik.

Lider SDP-a Zlatko Lagumdžija je ranije na sastanku sa aktivistima inicijative "Glasaću za Srebrenicu" podržao plan za formiranje koalicije civilnog društva "1. mart", odnosno kampanje za registraciju interno raseljenih, izbeglica, prognanika i povratnika za opšte izbore u Republici Srpskoj 2014. godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.12.2012. 10:34
Kulturno,zakonom onemogućiti bilo kakve manipulacije,bilo kakav izborni inžinjering.I jača naša RS. E tako se to radi.
Ponedeljak 17.12.2012. 11:19
Medjunarodna zajednica jos se nalazi tu gdje jeste samo da bi pravila haos! Poceli su da rade protiv Srba i zele da to izvedu do kraja...Zato i u Hagu se ponasaju tako, tamo nema pravde. Mene bi bilo sramota da sam zavrsio pravo, pocijepao bi diplomu i to ispred Haskog suda i pozvao novinare da kazem svoje misljenje o pravu i pravdi!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online