Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 23.11.2012.
17:26
Beta A

"Dodik će završiti kao Sanader"

Hrvatski novinar Domagoj Margetić izjavio je danas u Banjaluci da će predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zbog, kako je naveo, umešanosti u aferu "Hipo banka", završiti kao bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Ja sam došao Miloradu Dodiku u Banjuluku reći - Ti si kriminalac, upetljan si u aferu Hipo : Domagoj Margetić
 

Margetić je ponovio svoje ranije tvrdnje da se provodi međunarodna istraga o umešanosti Dodika i njegovog sina Igora u aferu u vezi sa Hipo Alpe Adria bankom.

On je kazao da kao "novinar istraživač nikada nije lagao", dodajući da to potvrđuje činjenica da je, kako je naglasio, upravo on otvorio istragu o umešanosti Sanadera u aferu "Hipo banka" zbog koje je bivši hrvatski premijer pre nekoliko dana osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

"Zato poručujem Miloradu Dodiku da će završiti kao Ivo Sanader", istakao je Margetić na konferenciji za novinare. On je press konferenciju održao na ulici ispred sedišta Hipo banke u Banjaluci, nakon što mu, kako je kazao, niko nije želeo ustupiti prostor za održavanje konferencije za novinare.

Margetić je dalje naveo da mu je Dodik u proteklih nekoliko dana slao potpredsednika RS Emila Vlajkija, šefa osiguranja Miloša Čubrilovića, kao i kontroverznog analitičara Dževada Galijaševića, "da mu nude pare i da mu prete kako bi prestao pisati o ovom slučaju".

"Sve sam ih odbio i prijavio ih Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (Sipa) Bosne i Hercegovine, zbog pretnji i nuđenja mita", istakao je on.

Margetić je poručio da je u Banjaluku došao da odgovori na Dodikove tvrdnje da su "svi navodi o aferi Hipo čista laž i deo podzemnih kriminalnih krugova uperenih protiv njega".

"Bilo bi bezobrazno da odgovaram Miloradu Dodiku iz Zagreba ili Beograda, jer mi je zabranjeno da to uradim u Banjaluci. Ja sam to odbio i došao sam Miloradu Dodiku u Banjuluku reći - Ti si kriminalac, upetljan si u aferu Hipo, ti si pod međunarodnom istragom za aferu Hipo. Za sve to imam dokumente koje sam dobio od glavnog istražioca države Austrije Olfa Holuba, koji je najavio dolazak u
Banjuluku kako bi istražio ovaj slučaj", naglasio je Margetić.

Navodeći da poseduje dokumente koji dokazuju Dodikovu umešanost u aferu "Hipo", on tvrdi da se, osim austrijskog, ovim slučajem bave i istražni organi u Nemačkoj.

Pre nekoliko dana Državno Tužilaštvo u Minhenu saopštilo je agenciji Beta da ne vodi niti je vodilo istragu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i(li) njegovog sina Igora.

Domagoj Margetić je prethono objavio da tužilaštvo u Minhenu pokreće istragu protiv Dodika i njegovog sina zbog, kako je navedeno, više krivičnih dela, a u vezi sa aferom oko malverzacija u Hipo Alpe Adria banci.

Portparol Tužilaštva u Minhenu rekao je da broj predmeta, koji je u svom tekstu objavio Margetić, postoji i da se odnosi na slučaj Hipo banke, ali da se tu ne pominju Dodik i njegov sin.

On nije isključio mogućnost da se ovakva istraga vodi ili priprema u nekom od austrijskih ili hrvatskih tužilaštava koji se primarno bave slučajem Hipo Alpe Adria banke.

Margetićevo obraćanje novinarima ispred sedišta Hipo banke u Banjaluci pratili su i aktivisti građanskog udruženja "Park je naš". 

POVEZANE VESTI

Petak 23.11.2012. 17:52
Ниједан поштен хрват не може бити задовољан ослобађањем.
Subota 24.11.2012. 04:17
pa i treba ga poslat sanaderu nek se caste kao i oni u hagu.svi su oni isti samo sto nas ima koi to jos nisu shvatili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online