Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.11.2012.
17:45
Srna A

Srbi ne prihvataju rezultate izbora u Srebrenici

Srbi ne žele da prihvate i učestvuju u implementaciji neregularnih rezultata izbora u Srebrenici - potvrđeno je Srni u opštinskim odborima stranaka koje su podržavale kandidata SNSD-a Vesnu Kočević za načelnika opštine Srebrenica.

Srbi ne priznaju neregularne izbore u Srebrenici
 

Predsednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović rekao je da za stranke koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku" u podršci Kočevićevoj na lokalnim izborima, nisu prihvatljivi izborni rezultati zbog izbornog inženjeringa i velikog broja neregularnosti u izbornom procesu koje su odlučile izborni rezultat.

Pročitajte još:

Dodik: Ne priznajemo izbore u Srebrenici

"Zbog toga je upućena žalba Apelacionom veću Suda BiH i zatraženo ponavljanje izbora u ovoj opštini, te očekujemo da će sud provesti istragu i uveri se u tačnost argumenata koje smo dostavili kao dokaze o kršenju izbornih pravila i neprincipijelnom odnosu CIK-a BiH koji je preglašavanjem odbio našu žalbu bez adekvatnog obrazloženja i uz neshvatljivu ocenu da samo CIK ima pravo da podnosi žalbu na izborne nepravilnosti", rekao je Pavlović.

U ponedeljak razgovor sa Dodikom

Pavlović je rekao i da bi u ponedeljak, 12. novembra, predsednik SNSD-a Milorad Dodik trebalo da razgovara o implementaciji izbornih rezultata u Srebrenici sa delegacijom ove stranke iz Srebrenice.

On je naveo da bi sastanku sa Dodikom trebalo da prisustvuje zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Vesna Kočević iz SNSD-a i prema nepotvrđenim izbornim rezultatima, izabrani odbornici ove stranke u Skupštinu opštine Srebrenica, a da se nakon tog razgovora očekuje sastanak Dodika i sa predstavnicima ostalih stranaka koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku" u Srebrenici.

Prema njegovim riječima, članice koalicije očekuju pozitivan odgovor Suda koji će utvrditi neregularnost koje su odlučile izborne rezultate i naložiti CIK-u da se ponove izbori u Srebrenici.

"Želimo da se organizuju demokratski izbori na zakonit način kako bi građani Srebrenice izabrali svoje predstavnike u opštinsku vlast koja će biti prihvatljiva za sve, jer prošle izbore smatramo potpuno neregularnim, a njihovi rezultati odraz su inženjeringa i kršenja izbornih pravila", smatra Pavlović.

Pavlović je naveo da je "zbog izbornog inženjeringa i glasova u vrećama koji su stigli iz inostranstva za Ćamila Durakovića njegov izbor za načelnika opštine neprihvatljiv za članice "Koalicije za Republiku Srpsku".

On je naveo da Duraković nije prihvatljiv za načelnika opštine i zbog javnih tvrdnji na mitinzima da je "predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nepoželjna osoba u Srebrenici, što pokazuje da on ne poštuje institucije Republike Srpske, a time ni njen Ustav i zakone".

Duraković je kao načelnik neprihvatljiv i zato, kako kaže Pavlović, što je inicirao formiranje šatorskog naselja za Srebreničane u Sarajevu pre nekoliko godina da bi izazvao reagovanje međunarodne zajednice i da se pod njenim pritiskom realizuje zahtev iz rezolucije o Srebrenici koju su 2007. godine jednostrano doneli bošnjački odbornici tražeći da se ova opština izdvoji iz ustavno-pravnog poretka Republike Srpske.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online