Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 05.11.2012.
01:45
Večernje novosti A

Za Đukanovića dve fotelje

Milo premijer ili Milo predsednik? Ovu nedoumicu oko crnogorskog premijerskog trona odgonetnuće za koji dan sam lider DPS, što je upravo najavio i aktuelni predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić.

Koju će fotelju da odabere: Milo Đukanović
 

"Sasvim je prirodno da, ukoliko on smatra da postoje razlozi zbog kojih bi obnovio svoju državnu ulogu, da se u tom smislu dogovorimo, da li je to pozicija premijera ili predsednika države", rekao je Lukšić.

Da će Milo Đukanović, iako teška srca, morati da se odrekne te pozicije, čvrsto su uvereni u opozicionom savezu “Demokratskom frontu” i u Pozitivnoj Crnoj Gori jer je, kako tvrde, “zapad protiv njegovog povratka na neku od državnih funkcija”.

Gatare u igri

Oko premijera uključile su se mediji, pa čak i gatare! Po njihovim kartama gotovo je sigurno da će Milo biti premijer, a da će mu “za petama” biti Igor Lukšić. Predviđanje “vidovitih baka” da će Miodrag Lekić i Darko Pajović početi da “druguju” pokazalo se kao tačno.

Međutim, pre nekoliko dana Đukanović u intervjuu koji je dao za jedan srpski nedeljnik, nije isključio mogućnost povratka na funkciju predsednika Vlade. Takođe, nije se odrekao ni kandidature na predsedničkim izborima. U svom stilu poručio je opozicionarima:

"Spreman sam za vašu ljubav da opet budem premijer".

Za predsednika Pokreta za promjene, Nebojšu Medojevića, ne postoji dilema da Đukanović želi opet na državnu funkciju zarad imuniteta.

"On je korumpirani političar i autokrata, koji ima snažne veze sa organizovanim kriminalom", tvrdi Medojević.

Pored Đukanovića, kao potencijalni kandidati za premijera pominju se aktuelni predsednik Vlade Igor Lukšić, potom Duško Marković, potpredsednik Vlade i ministar pravde, ali i ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Politički analitičari procenjuju da Đukanović mora da “skloni glavu” pod premijerski krov kako bi se zaštitio od neprijatnih sudskih poziva i izjava koje će teško izbeći. Jer, Crna Gora vri od mnogobrojnih korupcionaških afera, nerasvetljenih ubistava, veza pojedinih državnih funkcionera sa kriminalom, narko-klanovima, posebno Duškom Šarićem... .

Đukanović je pre dve godine najavio svoje povlačenje iz vrha vlasti uz angažovanje u stranci, da bi mu se tokom predizborne kampanje “probudila određena očekivanja”.

"Sad se sa njima suočavamo i potrebno je da prvo u stranci odgovorimo šta je to čime ćemo najbolje odgovoriti biračkoj javnosti, koja nam je dala zamašno poverenje", poručio je Đukanović.

S obzirom na to da je gotovo izvesno da će Miodrag Lekić, lider “Demokratskog fronta”, biti jedan od kandidata opozicije za predsednika Crne Gore idućeg proleća, u DPS sigurno kalkulišu šta je za Đukanovića najbolje.

Evropskoj koaliciji DPS-SDP-LP predstoji težak posao da nađu rivala koji će moći da se suprostavi Lekiću. Veruju da “na crtu” jedino može da mu izađe Milo Đukanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.11.2012. 09:38
Kao gradjanin Srbije zahvalan sam Milu Djukanovicu jer je uspeo da uz pomoc svojih istomisljenika odvoji Crnu Goru od Srbije!
Sreda 07.11.2012. 13:49
najgore je da se ogroman broj mladih ljudi sheta sa par evricha i nema ni da kupi ponekad kahvu zato je budzet pun dovoljno za elitu da sebe i svojim zlochinackim krugom obezbedi dobar zhivot i shkolovanja a nishta se ne vracha narodu od poshiljka iz evrope , revolucije su bas tako pochele a i kanibalizam
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online