Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 04.11.2012.
11:18
Večernje novosti A

Majka hrabrost: Odbila lečenje da bi rodila zdravo dete

Zdravstveno stanje hrabre majke iz Drvara, koja je odlučila da rodi i zbog toga odbila hemoterapiju uprkos teškom tumoru na mozgu, ozbiljno je pogoršano. Tumor se proširio, prenose "Večernje Novosti".

Jelena Trikić sa svojim sinom Nikolom
 

Hrabra majka iz Drvara Jelena Trikić (32) pre mesec dana rodila je zdravog dečaka. Pre porođaja imala je samo jednu želju, da ugled svoje dete. Posle sinovljevog rođenja poželela je još nešto - da dočeka da proslavi njegov prvi rođendan, Međutim, danas Jelenina majka Milkica Trikić guši se u suzama.


"Šta da vam kažem. Loše je. Tumor se proširio. Ja sam stalno uz nju. Ona je hrabra i bori se, trudi se da malo popriča sa mnom iako je u teškom stanju. Stalno pita za Nikolu. On joj daje snagu", rekla je Jelenina majka.

Prema njenim rečima, konzilijum lekara Kliničkog centra Banjaluka je, posle sagledavanja Jeleninog zdravstvenog stanja, mišljenja da operacija nije rešenje jer je već imala dve teške operacije na mozgu. Pokušaće sa hemoterapijom ili zračenjem.


"Kako je Jelena još u babinama, sa hemoterapijom će nejverovatnije početi iduće sedmice", kaže Jelenina majka Milkica.

Na sreću, mali Nikola je zdrav i dobro napreduje. "Mali je dobro. Ima 2.250 grama i hvala bogu zdrav je", kaže Milkica.


Ona je zahvalila svima koji se raspituju za Jelenino zdravlje, onima koji su pružili podršku i koji su novčano pomogli.


"Treba nam pelena, ubrusa, maramica. Jelena ne može ništa sama, pa nam je svaka pomoć dobrodošla", kaže Milkica.


Podsetimo, Jelena se od 2007. godine bori sa teškim oblikom tumora na mozgu.
Ona je do sada imala već dva teška operativna zahvata na mozgu, bila je pod zračnom terapijom i terapijom citostaticima. Iako su joj onkolozi preporučili intenzivniju terapiju citostaticima, ona je to odbila jer bi to uništilo njenu sposobnost da ima potomstvo.


Doktori u Kliničkom centru Banjaluka ranije su naveli da je tok njenog daljeg lečenja neizvestan, jer je već imala dva hirurška zahvata na mozgu, a ukoliko bi bio potreban i treći, morao bi da se radi u Beogradu ili u inostranstvu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prvo slavlje bez majke
Nedelja 04.11.2012. 14:14
Citala sam komentare upucene na ovu temu proslog meseca u pojedinim novinama....dosta njih je podrzalo njenu odluku ali ima i veliki broj onih koji misle da je ovo bilo sebicno sa njene strane...kazu kako ce dete da odrasta bez majke zasta ga je osudila unapred na to...Licno verujem u cuda i mislim da je ovaj gest njoj dao nadu da se izvuce jer kazu da je ljubav pokretacka snaga za sve nevolje koje nas snadju...Zelim ovoj zeni da se oporavi i doceka da joj dete krene i u skolu i sve ostalo i da ovo bude samo ruzna proslost...
Nedelja 04.11.2012. 14:16
Onu ljubav koja dolazi od Gospoda bezuslovnu, beskonacnu i chistu ao sunchevu svjetlost Jelna ce da ostavi svome sinu. Takvu ljubav nemaju majke koje ubijaju svoju djecu jer nisu nasle Gospoda. Jelenaje velika kao njena ljubav prema svome sinu i ta ljubav ce joj dati krila koja ce je odnijeti u carstvo nebesko a majkama koje ubijaju svoju djecu rezervisano je mjesto u paklu (ako se ne pokaju iskreno i ne zavape za oprostaj).
Utorak 06.11.2012. 08:12
Kada se voli dete, nema dileme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online