Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.11.2012.
15:07
Beta A

Delo: Beograd nema adut da prkosi SAD

Beograd nema u rukavu nijedan adut da prkosi interesima SAD, piše slovenački list "Delo" povodom balkanske turneje Hilari Klinton i Ketrin Ešton.

Hilari Klinton i Ketrin Ešton u zvaničnoj poseti Srbiji
 

"Sjedinjene države kroje sudbinu Zapadnog Balkana s argumentom snage, a ne sa snagom argumenata", piše list i dodaje da je "na balkanskoj turneji američka državna sekretarka Hilari Klinton pokušala da ubrza proces nezavisnosti Kosova, koji je utemeljio njen suprug, bivši predsednik SAD Bil Klinton".

Kako je Klintonova rekla, "za nju i njenu porodicu nezavisnost Kosova je lično pitanje", a i "promenila je retoriku što na terenu neće ništa promeniti", piše slovenački dnevnik.

Američkoj administraciji nije bilo po volji "što je Brisel oslušnuo Beograd" i Klintonova je novoj srpskoj vlasti jasno dala do znanja "da Beograd u rukavu nema nijedan adut da bi mogao prkositi interesima Vašingtona".

Ketrin Ešton je, u isto vreme, "u senci američke kolegice u Beogradu i Prištini naglasila hrabrost kosovskog i srpskog premijera koji su seli za isti sto u Briselu".

EU se na Balkanu "nije angažovala dovoljno snažno, a njena nemoć odgovara SAD", piše "Delo" i dodaje da "Brisel ništa ne može provesti bez podrške Vašingtona".

"Zajednička turneja šefica američke i evropske diplomatije dokazuje da na Balkanu proboj još nije moguće postići bez Amerikanaca", zaključuje se u tekstu.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 16:02
Можда се нада да ће и она лично моћи да инвестира у покрадене српске фирме и ресорсе на косову. А шта би друго словенци о нама изјавили. Криво им је што се Србија враће на место које јој припада, а не тамо новопеченим државицама који ни историју немају. Не стварно, јел неко зна нешто о историји Cловеније, постојил какав опевани Словеначки јунак?
Petak 02.11.2012. 19:13
Nismo imali nikakav adut u rukavu ni pred prvi svetski rat. Borili smo se kao lavovi, ginuli i na kraju stvorili vam državu. Šta se vi Slovenci stalno javljate i solite nam pamet. Eto vam EU pa kakajte po njoj, a nas pustite na miru. Naučite svoju decu da smo vam mi bili spasitelji u dva rata. U Srbiji ste našli utočište, skupa sa babuskerom Olbrajt. Kod 'odvratnih Srba' ste pobegli da sačuvate glavu. Što se Amerike tiče, neka naprave popis spašenih pilota i svih njihovih potomaka, kojih ne bi bilo da nije bilo srpskog požrtvovanja i hrabrosti. To je naš adut, ali za svetske nezavalnike nije. Njima i vama su važniji Šiptari, a svašta ste govorili protiv njih dok ste bili u Jugi.
Subota 03.11.2012. 04:21
Izjasnit cu se diplomatskim jezikom,,spreman sam na zrtvu za Srbiju tako shto cu dozvoliti Klintonici i onoj drugoj odvratnoj Eu spodobi da mi popushe ..malo li je??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online