Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.10.2012.
15:34
index.hr A

Hrvatica u Al Kaidi deli savete kako poginuti za Alaha

Već smo pisali da je danski obaveštajac i saradnik CIA Morten Storm otkrio da je jednom od najtraženijih terorističkih vođa Anvaru Al Avlakiju za ženu našao Hrvaticu Irenu Horak. Novo saznanje je da plavokosa devojka sada radi za Al Kaidin onlajn časopis Inspire i želi da postane bombaš samoubica...

Svi poznanici Irene Horak, plavokose devojke koja je završila u Al Kaidi, šokirani su saznanjem da Irena sada kao Amina uređuje talibanske novine i deli savete kako sastaviti eksploziv i poginuti za Alaha.

Irena Horak, sada Amina, želi da postane bombaš samoubica, a uređuje talibanski onlajn časopis Inspire: Deli savete kako sastaviti eksploziv i poginuti za Alaha (Foto: Ilustracija)
 

Njen dečko iz srednje škole u razgovoru za RTL kazao je kako ga je saznanje ne samo iznenadilo već i šokiralo.

"Jer uvek si mislim da se to događa negde drugde, da Al Kaida i terorista nema ovde. Pogotovo jer je Irena iz katoličke porodica koja je to sigurno nije učila", rekao je.

Danski obaveštajac i saradnik CIA, dvostruki agent Morten Storm, koji je nedavno otkrio kako je svojevremeno jednom od najtraženijih terorističkih vođa Anvaru Al Avlakiju za ženu nabavio Hrvaticu, za Jyllands Posten je ispričao kako je danska obaveštajna služba (PET) pokušala da otkupi njegovo ćutanje nakon što je ranije ove godine prestao da radi za njih.

 

Storm tvrdi da mu je PET ponudila od 260.000 američkih dolar tpkom perioda od pet godina kad su shvatili da je neke od događaja iz svoje obaveštajne karijere odlučio da podeli s javnošću. Ponudu je, kaže, odbio i to iz razloga što je "PET prekršila brojna obećanja koja su mu dali", uključujući i ono o izdavanju trajne boravišne dozvole za ostanak u Danskoj njegovoj supruzi strankinji.

Bivši bajker i kriminalac Storm, uvukao se u krugove radikalnih islamista nakon što se kasnih devedesetih "preobratio" na islam i poslao Murad Storm. Storm kaže kako je Musliman bio samo dok je bio na zadatku. Za PET-u i CIA-u je radio šest godina.

Družeći se u Jemenu s radikalnim islamistima zadobio je Al Avlakijevo poverenje pa ga je jedan od tadašnjih vođa Al Kaide zamolio i da mu nađe neku lepoticu sa Zapada za suprugu. Storm mu je našao Aminah, lepu 33-godišnjakinju duge plave kose, koja je u Zagrebu radila s mladim ljudima s invaliditetom, koja je kao preobraćenica u islam bila velika Al Avlakijeva obožavateljka.

Al Avlaki je ubijen u vazdušnom napadu prošle godine. Storm zasluge za lociranje

Zagrepčanka odala vođu Al Kaide

jednog od najtraženijih ljudi Al Kaide pripisuje upravo sebi. Nakon Al Avlakijeve smrti, Aminah je nastavila da komunicira sa Stormom putem šifrovanih poruka, nesvesna da on radi za zapadnjačke obaveštajne službe. Tako mu je pre nekoliko meseci rekla da radi za Al Kaidin online časopis Inspire i kao je želela da postane bombaš samoubica, ali joj to, kao ženi, nisu dozvolili. Poručila je i kako želi da umre na isti način kao njen suprug. Njena tačna lokacija danas je nepoznata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online