Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 05.10.2012.
04:22
Beta, Večernje novosti A

Dodik: Srpska će biti nezavisna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je RS jedina samoodrživa zajednica u BiH, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu i uveren je da će ona jednog dana osvanuti kao nezavisna zemlja.

Ne odustaje od cilja da Republika Srpska bude nezavisna država: Milorad Dodik
 

"Srpska je jedina samoodrživa zajednica u BiH, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu. Niko drugi to ne može da kaže, ni Federacija ni BiH, koje su na 'infuziji' i na pomoći međunarodne zajednice", rekao je Dodik u intervjuu za Večernje novosti.

Dodik je kazao da investicije od dve milijarde evra u ovom trenutku nema nijedna zemlja na Balkanu, ali da ih ima Republika Srpska.

Oružane snage BiH ničemu ne služe

Dodik je rekao da je "samo od 2006. godine do danas za funkcionisanje takozvanih oružanih snaga BiH izdvojeno preko 2,2 milijarde KM, a one
ničemu i nikome ne služe".

"Samo RS godišnje izdvaja preko 120 miliona KM, što je više, čak,
nego što smo davali za Vojsku RS. Oružane snage zato treba ukinuti, a novac usmeriti za razvoj, otvaranje fabrika", rekao je Dodik i dodao da će uskoro uputiti zvaničnu inicijativu za demilitarizaciju BiH.

"Neka me demantuju ako nisam u pravu... Imamo sa čim da izađemo pred narod, jer smo realizovali mnogobrojne projekte. Ljudi razumeju da je RS dodatno stabilizovana, da je postala nezaobilazan faktor u odlučivanju u BiH. SNSD je tome dao najveći doprinos i ne sumnjam u podršku građana", naveo je Dodik.

On je istakao da niko ne može da zabrani referendum, ali da za sve ipak postoji "tajming" i dodao da za njegovo održavanje nikad nije kasno.

"Kosovo je dobilo ograničenu podršku, pa im ne treba da sede u UN. Ne treba ni nama! Mislim da su se mnoge stvari promenile od kada smo prvi put pomenuli tu ideju", rekao je Dodik.

Predsednik RS je ocenio da je danas vidljivo da je BiH na "infuziji" i da, ni ogromnim sredstvima koje je dala međunarodna zajednica, nije uspela.

"Nije došlo do jačanja poverenja među narodima i većina u BiH, mislim na Srbe i Hrvate, ne želi tu državu. Nju još jedino žele Bošnjaci iluzorno zamišljajući kako će ovladati celom BiH", ocenio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Petak 05.10.2012. 08:22
Zivela Republika Srpska ! primer kako se brani pravoslavje.
Petak 05.10.2012. 08:40
NEZAVISNA REPUBLIKA SRPSKA , STO PRIJE, TIM BOLJE !!!
Petak 05.10.2012. 08:51
Samo čekati pravi tajming,ne praviti greške iz prošlosti i nezavisnost će doći.Samo pametno i bez kapi krvi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online