Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.09.2012.
13:39
M. Roknić - Vesti A

Babo diže novi Agrokomerc

Višemesečna nagađanja i spekulacije hoće li i kada Fikret Abdić doći u Veliku Kladušu prekinuo je u sredu sam Babo. Nešto pre 17 časova kolona automobila nezaustavljajući se projurila je kroz Kladušu prema desetak kilometara udaljenom Podzvizdu, gde su ga već čekale hiljade pristalica.



 

Po dolasku novinarima je, dobro raspoložen, izjavio da se oseća odlično.


- Ovde sam nakon 17 godina i 34 dana. Na granici nije bilo problema, jedino je kontrola bila temeljita, što i ne čudi kada mi lopovi ulazimo - našalio se Abdić.


Miting u Podzvizdu, koji su Abdić i njegovi saradnici krstili kao "Sastanak Izvršnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih deoničara Agrokomerca", potvrdio je da je Babo neprikosnoveni lider tog dela Cazinske Krajine. Abdić je juče u Podzvizdu ponovio da ima snage i znanja da Agrokomerc ponovo digne iz pepela.


Zatvor je za Abdića prošlost, baš kao i autonomija Cazinske Krajine, a Agrokomerc je budućnost i slamka spasa za sirotinju, poručio je Babo okupljenoj masi. Svi sa kojima smo razgovarali isticali su da će raditi bez plate i koliko treba, samo ako ih Babo pozove.

ODUŠEVLJENJE NA DOČEKU: Fikret Abdić u Cazinskoj Krajini
 


Svestan je Fikret Abdić brojnih prepreka koje mu stoje na putu, pogotovo što na pisma vlastima u Sarajevu, u kojima traži bar u najam devastirane pogone Agrokomerca, nema nikakvog odgovora.


Babo se odlučio za teži put. Da "pokrene brdo", narod i, pokazao je to i u Podzvizdu, digao je na noge svoje autonomaše. Poručio je da će doći u svako selo, u sve mesne zajednice i mobilisati svakog čoveka da izađe na predstojeće lokalne izbore, 7. oktobra, i na taj način doprinese raščišćavanju stanja u Velikoj Kladuši. Jer, rekao je on, obnova Agrokomerca neće uspeti ako taj projekat nema podršku lokalne politike jer se na onu centralnu i tako ne računa.  

Dosanjani san

 

Šezdesetogodišnji Ibrahim Hodžić kaže da je današnji dan dugo sanjao i da samo "Babo ovaj narod može izvući iz bede".


- Ja sam ponosan što sam dočekao ovaj dan, da je Babo došao ovom jadnom narodu. On je hleba davao svakom i starom i mladom - ne skriva svoje oduševljenje Hodžić, uveren da će Babo i ovu bitku dobiti. I bivši zidar Bajro Hušidić slično misli, iako nikada nije radio u Agrokomercu. 

 

Rampa primitivcima

 

Fikret Abdić je otišao i korak dalje s političkim porukama, otkrivajući velike ambicije.


- Ja se neću zadovoljiti da mi imamo samo ovaj deo vlasti, mi možemo i hoćemo više vlasti. Treba mi šest godina da ponovo stvorim ekonomsko čudo koje se zove Agrokomerc - rekao je on, poručujući da su protivnici tog projekta i protiv Velike Kladuše, a da je Agrokomerc "suviše plemenit konj da bi ga primitivci jahali".

POVEZANE VESTI

Subota 15.09.2012. 04:43
Postovani gospodine Abdicu, neka si se ziv vratio u svoju Cazinsku Krajinu medju svoje zemljake i svaka sreca od Boga pratila tebe i tvoj cazinski narod. Kamo srece da si pobedio davne 1991 godine na predsednickim izborima onog ludaka Izetbegovica, ne bi bilo rata! A hrvatima vecna sramota za utamnicenje ovog narodnog tribuna, koji je samo branio svoj narod!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online