Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.08.2012.
14:58
Večernje novosti A

Srebrenica: Samo im još Anđelina fali

Agresivna svebošnjačka kampanja "Glasajmo za Srebrenicu", u kojoj se ne biraju sredstva za ostvarenje sarajevskog političkog cilj dala je "rezultate" - za samo dva meseca registrovano više od 2.000 novih bošnjačkih birača, pišu Večernje novosti.

Političari RS tvrde da u Srebrenici brišu srpske birače
 

Istovremeno, bošnjački funkcioneri u opštini Srebrenica ekspresno su formirali orvelovsku Komisiju za reviziju knjiga državljanstava koja je poništila "nelegalne prijave" čak 1.721 Srbina i time im onemogućila da glasaju u ovoj opštini na lokalnim izborima 7. oktobra.

Kampanja od Zagreba do Sandžaka

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocenio je za "Novosti" da je očigledno da Bošnjaci u Srebrenici sprovode u delo izborni inženjering. - Političke partije sa sedištem u Sarajevu od Zagreba do Sandžaka mobilišu Bošnjake da glasaju na biračkim mestima u Srebrenici - naglasio je Radojičić.

Brisanje 1.721 srpskog birača, tvrde političari u Srpskoj, neviđen je bošnjački udar na demokratiju i ustav zemlje, posebno ako se ima u vidu činjenica da Srebrenica pripada ustavno-pravnom poretku Srpske.

Iz dana u dan, pod sumnjivim okolnostima, raste bošnjačko biračko telo. Navodno se u matičnim knjigama u Srebrenici vode i Bošnjaci čija se imena nalaze na spomen-obeležjima u memorijalnom centru u Potočarima.

Srebrenički Srbi, okupljeni u Koaliciji "Za Republiku Srpsku" tvrde da lokalna bošnjačka vlast svakodnevno autobusima dovozi po pedesetak novopečenih Srebreničana iz svih krajeva Federacije BiH i registruje ih za izbore.

Predsednik Srpske Milorad Dodik je najavio da će biti sankcionisane sve utvrđene nezakonitosti u vezi sa lažiranjem izbora u Srebrenici.

Dodik je istakao da Srpska, bez obzira na sve pritiske, neće dozvoliti da Srebrenica bude izvučena iz ustavnog poretka Srpske.

- I pored svih zloupotreba pobediće srpski kandidat za načelnika opštine Srebrenica - istakao je Dodik.

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović smatra da je, zbog bošnjačkih malverzacija i zloupotreba biračkih spiskova, potrebno hitno obaviti reviziju svih upisanih državljanstava od 1992. godine do danas.

- Imamo slučajeve prijave novih Bošnjaka na nepostojeće adrese u Srebrenici, kao i to da se na jednu adresu prijavi njih 20. Ako nadležne službe ne spreče ovaj očigledan izborni inženjering, imaćemo neviđenu izbornu krađu - upozorio je Pavlović.

"Novosti" su se uverile da na biračkom mestu u Osmačama već sada ima 256 glasača, a živi 60 Bošnjaka, na biračkom mestu Osat za izbore je registrovano 523 Bošnjaka, a živi njih 82, dok na biračkom mestu Sućeska ima 560 glasača, a živi 180 Bošnjaka.

Mnogi ljudi koji nemaju nikakve veze sa Srebrenicom ovih dana prijavili su mesto prebivališta u Srebrenici, a najpoznatiji od njih su glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, sarajevska novinarka Duška Jurišić, zagrebački muftija Aziz Hasanović...

- Ne bi nas iznenadilo da se za izbore u Srebrenici prijavi i Anđelina Džoli - kažu srebrenički Srbi.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.08.2012. 20:09
samo mi nije jasna jedna stvar - ako se već sve zna, pa zašto vlast Rep. Srpske ne preduzme nešto?? Ova rečenica, da će sigurno da pobedi srpski kandidat, me strašno podseća ne neka prošla vremena kada smo se busali u grudi junačke dok su nam se turci i ustaše iza leđa naoružavali i klali Srbe po zaseocima???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online