Sreda 29.08.2012.
14:58
Večernje novosti

Srebrenica: Samo im još Anđelina fali

Političari RS tvrde da u Srebrenici brišu srpske birače
 

Istovremeno, bošnjački funkcioneri u opštini Srebrenica ekspresno su formirali orvelovsku Komisiju za reviziju knjiga državljanstava koja je poništila "nelegalne prijave" čak 1.721 Srbina i time im onemogućila da glasaju u ovoj opštini na lokalnim izborima 7. oktobra.

Kampanja od Zagreba do Sandžaka

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocenio je za "Novosti" da je očigledno da Bošnjaci u Srebrenici sprovode u delo izborni inženjering. - Političke partije sa sedištem u Sarajevu od Zagreba do Sandžaka mobilišu Bošnjake da glasaju na biračkim mestima u Srebrenici - naglasio je Radojičić.

Brisanje 1.721 srpskog birača, tvrde političari u Srpskoj, neviđen je bošnjački udar na demokratiju i ustav zemlje, posebno ako se ima u vidu činjenica da Srebrenica pripada ustavno-pravnom poretku Srpske.

Iz dana u dan, pod sumnjivim okolnostima, raste bošnjačko biračko telo. Navodno se u matičnim knjigama u Srebrenici vode i Bošnjaci čija se imena nalaze na spomen-obeležjima u memorijalnom centru u Potočarima.

Srebrenički Srbi, okupljeni u Koaliciji "Za Republiku Srpsku" tvrde da lokalna bošnjačka vlast svakodnevno autobusima dovozi po pedesetak novopečenih Srebreničana iz svih krajeva Federacije BiH i registruje ih za izbore.

Predsednik Srpske Milorad Dodik je najavio da će biti sankcionisane sve utvrđene nezakonitosti u vezi sa lažiranjem izbora u Srebrenici.

Dodik je istakao da Srpska, bez obzira na sve pritiske, neće dozvoliti da Srebrenica bude izvučena iz ustavnog poretka Srpske.

- I pored svih zloupotreba pobediće srpski kandidat za načelnika opštine Srebrenica - istakao je Dodik.

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović smatra da je, zbog bošnjačkih malverzacija i zloupotreba biračkih spiskova, potrebno hitno obaviti reviziju svih upisanih državljanstava od 1992. godine do danas.

- Imamo slučajeve prijave novih Bošnjaka na nepostojeće adrese u Srebrenici, kao i to da se na jednu adresu prijavi njih 20. Ako nadležne službe ne spreče ovaj očigledan izborni inženjering, imaćemo neviđenu izbornu krađu - upozorio je Pavlović.

"Novosti" su se uverile da na biračkom mestu u Osmačama već sada ima 256 glasača, a živi 60 Bošnjaka, na biračkom mestu Osat za izbore je registrovano 523 Bošnjaka, a živi njih 82, dok na biračkom mestu Sućeska ima 560 glasača, a živi 180 Bošnjaka.

Mnogi ljudi koji nemaju nikakve veze sa Srebrenicom ovih dana prijavili su mesto prebivališta u Srebrenici, a najpoznatiji od njih su glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, sarajevska novinarka Duška Jurišić, zagrebački muftija Aziz Hasanović...

- Ne bi nas iznenadilo da se za izbore u Srebrenici prijavi i Anđelina Džoli - kažu srebrenički Srbi.

2024 © - Vesti online