Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 26.07.2012.
01:21
Beta A

Ban Ki Mun: Balkan da se okrene budućnosti

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je u Sarajevu zemlje balkana da se "okrenu budućnosti".

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun
 

Ban Ki Mun je doputovao je u Sarajevo u dvodnevnu posetu BiH, a po dolasku se sastao sa članovima Predsedništva BiH.

Obraćajući se novinarima, generalni sekretar UN je rekao da zemlje Balkana brzo napreduju ka evro-atlantskim integracijama, da su te zemlje u procesu transformacije, i da ni jedna od njih ne sme dopustiti da zaostane za drugima.

"BiH je napravila značajne korake u poslednih 20 godina", istakao je Mun i dodao da BiH i danas ima značajan uticaj u UN i Savetu bezbednosti UN.

Po njegovim rečima, BiH, posle rata, ponovo gradi društvo, a demokratska tranzicija je uvek teška.

"Samo čvrsto uverenje o zajedničnoj budućnosti će osigurati napredak", rekao je Ban Ki Mun i dodao da zajednički prioriteti zemalja regiona treba da budu put ka EU i privredno jačanje.

Podsetio je da zemlje Balkana imaju zajedničku kulturu i istoriju zbog čega treba naći mesta za zajednička ulaganja, isto kao i za traženje istine, pravde i pomirenja.

"Možete računati na UN kao partnera na tom putu", poručio je generalni sekretar UN.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je BiH danas, od zemlje koja je primala pomoć, postala država koja pomoć nudi drugima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.07.2012. 07:11
Ово је потпуно празна и бесмислена изјава. Балкан не може имати исту будућност, јер Срби, на пример, не прихватају евроатлантске интеграције. Не може на Балкану бити ништа заједничко док се не рашчисте стари рачуни! Прво се морају решити питања која су довела до рата: геноциди над Србима, етнички изгон Срба са историјских простора, враћање имовине Србији и Србима, нуклеарно бомбардовање Србске и Србије, девастирање привреде, отимање Космета, принудно прекомерно задуживање разрушене Србије, скидање лажи са Сребренице, укидање хашког тзв. трибунала... Пре тога, не може се постићи никаква балканска сагласност у "миру у региону" и "заједничкој будућности". На лажи се више не хватамо...
Četvrtak 26.07.2012. 01:25
Ban Ki Mun: Balkan da se okrene budućnosti........ a on licno, prvom drvetu sa bananama hehe !!
Četvrtak 26.07.2012. 07:54
Neka se oni okrecu kuda god zele. ali nas da ne diraju! dzaba njima njihova buducnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online