Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 16.06.2012.
03:19
Beta A

Josipoviću susret sa Nikolićem nije prioritet

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da planiranje posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Zagrebu trenutno nije prioritet.

"Za sad nema takvih planova, ostavimo to vremenu", rekao je Josipović za Media servis na pitanje planira li skori susret sa novim srpskim kolegom.

Ivo Josipović

On je dodao i da su dobri odnosi sa susedima nacionalni interes Hrvatske. O prvih šest meseci rada Vlade Hrvatske na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem, Josipović je rekao da će o zadovljstvu ili nezadovoljstvu radom vlade moći da govori tek kad vidi prve rezultate, koje vlada očekuje do kraja godine.

On je rekao da još nema opipljivih rezultata iako je pokrenut niz reformi. Hrvatski predsednik je takođe danas na svom Fejsbuk profilu objavio da je Zagreb uvršten na vrlo kratak popis država koje će posetiti GOAP, jedna od najmoćnijih grupa tehnoloških investitora.

On je naveo da je Dejv Meklur, osnivač preduzetničkog inkubatora ''500 startups'' i suorganizator investicijskih turneja GOAP, prihvatio njegov i poziv Ministarstva preduzetništva da ove jeseni dođe u Zagreb.

"Moramo svi zajedno da dokažemo da su Hrvatska i regija pravo mesto na kojem ne samo da nastaju sjajne i inovativne ideje, nego da smo u stanju da ponudimo znanje, ljude, okruženje, energiju i poslovni okvir u kojem te ideje mogu uspeti i uspešno se razvijati", napisao je hrvatski predsednik.

POVEZANE VESTI

Subota 16.06.2012. 03:40
Ovaj Josipovic ima psihijatrijski problem. Vise prica o Srbiji i Predsedniku Nikolicu nego o Hrvatskoj. Hej ujko ajde malo otkaci sta mi imamo sa tobom i ti sa nama. Dabogda nam nikada nedosao ili kako rece blagopocivsi Patrijarh Pavle "Dobro nam ne dosao".
Subota 16.06.2012. 04:15
U pravu je Krvatski pr.JOSIPI kad rece o Tominom susretu : "OSTAVIMO to vremenu"! Misli da je rano a u sustini zeli da dobije na vremenu i da dobije instrukcije od zapadnih mocnika. "Ostavimo vremenu' znaci to, da se JOSIPI stidi [ISTINSKI] stati pred Srbina zbog bliske i daljne proslosti, zbog krvatskog genocida i progona Srba! Treba stati i javno se izvinuti pred Srbima. Osjeca i zeli JOSIPI da se javno izvine Srbima, sto je i red, ali ne odlucuje on o tome!? Kada ce doci to IZVINJENJE [ istinski] od STRANE krvata?
Subota 16.06.2012. 09:35
Znači dok je Hrvatska politika radila na tome da se Kosovo i Metohija otmu Srbiji, tako šta su ih i oni priznali. A danas još poboljšavaju odnose sa "republjik kosova", čak i malo više nego što zapad od njih očekuje, idu jedni drugima u "državne" posete itd...! Znači drugim rečima dok su Hrvati nama zabili nož u leđa i okretali ga, mi smo radili na poboljšanju dobro susedskih odnosa s njima...a danas zbog Nikolićeve izjave o Vukovaru, oni više ne žele dobro susedske odnose. Gospodin Josipović znači smatra da Hrvati imaju pravo otvoreno da nogama gaze suverenitet Srbije, dok u se suprotnom čak i na izjave odmah odnosi zamrzavaju. Pa vi ste stvarno jedna baba gosp. Josipoviću!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online