Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 15.06.2012.
17:46
Beta A

Hrvatska i Kosovo potpisale sporazum o saradnji u odbrani

Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović i ministar bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku potpisali su danas u Zagrebu Memorandum o razumevanju kojim su utvrđenja područja saradnje u odbrani.

Poptisali Memoradnum o saradnji: Ante Kotromanović i Agim Čeku
 

Kontromanović je, kako se navodi u saopštenju hrvatskog ministarstva, izrazio zadovljstvo tim sporazumom i istakao da je Hrvatska slične sporazume ima s više država regiona.

Istakao je da Hrvatska "snažno podržava integritet i nedeljivost kosovske teritorije" i evropsku budućnost Kosova.

"Verujemo da je uloga Evropske unije, NATO i međunarodne zajednice u Republici Kosovo ključna da bi se učvrstila njena evropska orijentacija i ostvarila perspektiva članstva u Uniji", rekao je Kotromanović.

On je istakao da Hrvatska snažno podržava razmeštanje Euleksa na celoj teritoriji Kosova, i najavio da će uskoro posetiti Kosovo.

Čeku je, kako je navedeno u saopštenju, izrazio zadovoljstvo što će Kosovske bezbednosne snage i hrvatska vojska sarađivati na profesionalan način čemu je težio i kao brigadir Hrvatske vojske (HV).

On je bio učesnik rata u Hrvatskoj 1990-tih na području Like i zadarskog zaleđa i ima čin brigadira HV.

Kosovski ministar je istakao da Hrvatsku smatra liderom u regionu – na političkom i vojnom, ali i na kulturnom planu. Čeku je zahvalio Kotromanoviću zbog učešća hrvatskih vojnih snaga u KFOR, na Kosovu.

Danas potpisanim medmorandum utvrđena su područja saradnje Hrvatske
i Kosova u obrani, kao što su tehničko-vojna saradnja i školovanje pripadnika kosovskih oružanih snaga na Hrvatskom vojnom univerzitetu.

Nedavno je u zvaničnoj poseti Hrvatskoj bila predsednica Kosova Atifete Jahjaga. Hrvatska je marta 2008. priznala nezavisnost Kosova.

Petak 15.06.2012. 17:49
"Kosovski ministar je istakao da Hrvatsku smatra liderom u regionu – na političkom i vojnom, ali i na kulturnom planu." ???? AHAHAHAHAHAHA AHAHAHAHAHAHA AHAHAHAHAHAHA njihov "kulturni plan" se posebno ovih dana ističe u Poljskoj...
Petak 15.06.2012. 18:00
jedva cekam da vidim sporazum o odbrani medju Srbije i Republike Srpske Krajne
Petak 15.06.2012. 18:55
Састали се непријатељи Србије. Хрватска је држава са више лица,једно је за добросуседске односе,а друго је лице мржње и додворавања западу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online