Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.06.2012.
01:47
Politika A

Dodik: Opasno da Čeda bude u vladi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti opasno ako lider Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović bude ministar u Vladi Srbije, jer sa tog mesta može "klevetati RS i srpski narod".

Dodik je u intervjuu za "Politiku" rekao da on ne sastavlja Vladu Srbije i da ima pravo da odgovora na komentare u RS, ali da se ne meša u unutrašnja pitanja Srbije, već toc cine strani ambasadori koji "vršljaju" po Srbiji i "formiraju vlade".

"Smatram da je opasno da gospodin Jovanović ima legitimitet u Vladi Srbije, sa kojim će hodati sutra po regionu, gde će klevati RS i srpski narod", rekao je Dodik.

Protiv ulaska Jovanovića u Vladu Srbije: Milorad Dodik

Naveo je da će biti problem ako lider LDP bude ministar zbog izjave da je RS "genocidna (tvorevina)", jer će to "opteretiti odnose" RS i Srbije.

Dodik je rekao da mu predsednik Demokratske stranke Boris Tadić koga je podržao na predsedničkim izborima, prethodno nije rekao da će Jovanović biti u novoj vladi.

"Nemamo nikakav razlog da sumnjamo u Tadićev budući odnos prema RS. Sasvim je jasno da će on biti korektan, ali ono što mi ne možemo da vidimo u jednoj vladi Srbije, to je Čeda Jovanović", rekao je on.

Predsednik RS je negirao da on nema pravo da reaguje na prilike u Srbiji.

"Sada je uzdignuto na nivo principa da se ja, kao, mešam u stvari u Srbiji. A što se ne branite od ambasadora koji vršljaju i formiraju vlade u Srbiji i svašta rade? Pa zar to nije mešanje u unutrašnje stvari?", rekao je Dodik.

On je rekao da između njega i novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića nema krupnih političkih razlika i da dele neke zajedničke stavove, ali da ostaje da se vidi kakvu će politiku Nikolić voditi. Dodik je rekao i da mu se ne sviđa kada se o Srbima iz RS govori kao o "bosanskim Srbima".

"Ja sam Srbin. I to jedan ozbiljan Srbin. Lično, najveća mi je uvreda kada dođem u Beograd da me pitaju: 'Šta ima u Bosni'. Naučite da nema Bosne, ovde postoji RS!", rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.06.2012. 08:14
ljudi koji bi da predaju delove drzave u bilo kojoj drzavi sveta ne nalaze se u vladi,vec u .......... dodik treba da nam kaze ono sto i deca u obdanistu znaju. i kako njemu ne salju na vrata ekskurzije da vide diplomu? ko je njega video na fakultetu,i mnoge druge. za ono sto rade srbiji pojedincima bi i diplomu osnovne skole trebalo ukinuti. DOMACINI SRBIJE BUDJENJE!
Utorak 12.06.2012. 08:41
Ако може Чеда,зашто не би могао и његов пријатељ (и пословни партнер,око "белог"!)Тачи?!Не зна се који од њих више "воли" Србе и Србију!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online