Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 03.06.2012.
19:36
RTS A

"Slavonski Obama" zasenio premijera

Jimoks Ajibola Akiniemi, delegat hrvatskog SDP-a, na stranačkoj konvenciji dobio veći aplauz od premijera Hrvatske i lidera stranke Zorana Milanovića. Akiniemi, koji je u Hrvatsku došao iz Nigerije pre 30 godina, izmamio aplauze kritikom bivšeg režima.

Vladajuća Socijaldemokratska partija izabrala je na stranačkoj konvenciji rukovodstvo, a predsednika Zorana Milanovića su, kao jedinog kandidata, članovi SDP-a izabrali pre tri nedelje.
 

Jimoks Ajibola Akiniemi, delegat hrvatskog SDP-a
 

Hrvatski mediji, međutim, kao zanimljivost sa konvencije prenose to što je tamnoputi delegat Jimoks Ajibola Akiniemi dobio veći aplauz nego predsednik stranke Zoran Milanović.

"Puno zlo su napravili Hrvatskoj, puno, puno zlo. Danas naš predsednik muka Isusova muči", rekao je u svom govoru "slavonski Obama", kako ga u šali nazivaju hrvatski mediji. Akiniemi, koji je predstavnik SDP-a u Ivanokovu, došao je iz Nigerije pre 30 godina.

Akiniemi je poželeo Milanoviću puno snage i sreće u radu.

Zoran Milanović je delegatima poručio da "bez srca nema promena, nema menjanja Hrvatske ni Evrope". Milanović je poručio da će za promene koje slede biti potreban hladan severnjački razum, ali i južnjačka energija, ingenioznost i pravo na grešku.

"U Evropi nema raznolike države kao što je Hrvatska. Tako mala, a tako različita. Pogledajte samo te dijagonale: Istra, Slavonija, Međumurje, Dubrovnik", rekao je Milanović.

U Evropi nema raznolike države kao što je Hrvatska. Tako mala, a tako različita: Milanović
 

Inače, delegati za članove Predsedništva nisu izabrali neke od ministara u vladi premijera Milanovića, kao ni dva potpredsednika Sabora. Nisu izabrani ministar uprave Arsen Bauk, ministar rada i sistema penzija Mirando Mrsić, ministar nauke i obrazovanja Željko Jovanović i vicepremijer i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Novih četvoro potpredsednika su Rajko Ostojić, ministar zdravlja, bivši ministar saobraćaja Zlatko Komadina, vicepremijerka i ministarka za socijalno staranje Milanka Opačić i Gordan Maras, ministar preduzetništva. Nakon izbora radnih tela konvencije, delegatima SDP-a se obratio i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 09:57
U Evropi nema zemlje nalik hrvatskoj-endehaziji,koja je nastala na genocidu i srpskim, jevrejskim i romskim kostima. Zemlje sa zatravnjenim grobnicama, konc logorima i jamama za Srbe, Jevreje i Rome!To bogato nasleđe poneće u EU!
Nedelja 03.06.2012. 22:24
to su krvatski"KORENI" a glavni lik je Kunta sad dali sa ili bez kinte to nije vazno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online