Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 26.05.2012.
16:44
Beta A

Mesić: Nećemo kočiti CG zbog Prevlake

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio da će trajno rešenje na poluostrvu Prevlaka biti slično sadašnjem. Mesić je na neformalnom skupu zvaničnika zemalja jugoistočne Evrope i SAD u Budvi rekao da Hrvatska zbog Prevlake neće praviti probleme Crnoj Gori na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Trajno rešenje na poluostrvu Prevlaka biće slično sadašnjem: Mesić

- Ako nešto dobro funkcioniše, nema potrebe to menjati, kazao je Mesić, koji je poručio da će se Crna Gora i Hrvatska dogovoriti o trajnom rešenju na Prevlaci. On je ocenio da sadašnje privremeno rešenje upravljanja na Prevlaci funkcioniše bez bilo kakvog incidenta.

Na Prevlaci, prema ranijem dogovoru Hrvatske i bivše Savezne Republike Jugoslavije, koji su postigli Stjepan Mesić i Dobrica Ćosić, vlada poseban, privremen, režim upravljanja, koji će ostatiž do konačnog rešenja.

Bivši premijeri Crne Gore i Hrvatske Milo Đukanović i Ivo Sanader su ranije postigli dogovor da se definitivno rešenje za Prevlaku prepusti Međunarodnom sudu u Hagu.

Među istoričarima postoje različita gledišta o tome kojoj je državi, kroz istoriju, i u kom smislu, pripadalo poluostrvo Prevlaka kod Herceg Novog. Njegov administrativni status, prema nekim tumačenjima, nije bio jasan ni u vreme bivše SFRJ.

Spor oko Prevlake nastao je posle rata na području Dubrovnika, 90-tih godina prošlog veka i nakon proglašenja nezavisnosti Hrvatske.

POVEZANE VESTI

Subota 26.05.2012. 17:11
ZAGREB, 24.APRIL-POKRENUTA ISTRAGA O PORIJEKLU NOVCA KOJIM JE BIVŠI HRVATSKI PREDSJEDNIK STJEPAN MESIĆ KUPIO DVA STANA U VRIJEDNOSTI OD 250.000 EVRA, PRENOSE HRVATSKI MEDIJI. Hrvatska kriminalistička policija istražuje ko je u kabinetu bivšeg predsednika Stjepana Mesića, navodno, primio mito od finske kompanije "Patrija" kako bi dobila posao u Hrvatskoj. Istražuje se ugovor iz 2007. godine o kupovini 84 oklopna vozila u vrednosti od 112 miliona evra, pa je policija pre nekoliko dana ušla u sedište predsednika kako bi proverili knjige ulazaka, prenose hrvatski mediji.
Subota 26.05.2012. 20:41
e jesu paščad ovi rvati!čitav jadran okupirali i hoće i onaj komadić,ee ne bi odustao nema šanse,ako su ludi popustiće!vazda im malo ..
Subota 26.05.2012. 19:30
po medjunarodnom pravu - kome pripada zaliv njemu i priobalje oko zaliva , ali posto kod nas nista nije normalno pa cak ni te "avnojevske granice" krvatska ima kontrolu nad zallivom koji nije njen ...ali nas ovde bas briga neka bratja crno i gorci sami razbijaju glave o kamen samo jedan savet : nemojte mnogo udarati glavom o kamen , moz se kamen rasprshti i zemlja da s epojavi , a zemlja se mora obradjivat....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online