Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 21.05.2012.
12:12 >> 15:24h
Beta A

CG: Vlast i opozicija pozdravljaju Nikolića

Vlast i opozicija u Crnoj Gori čestitali su lideru Srpske napredne stranke (SNS) Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, uz ocenu da je to izborna volja građana koju treba poštovati.

Vladajuća, Milova partija, prva čestitala Nikoliću

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je za današnju podgoričku "Pobjedu" rekao da "svaku demokratski iskazanu volju građana treba poštovati". On je Nikoliću poželeo da ostvari program zbog kojeg mu je poveren mandat.

"Uveren u bliskost odnosa Crne Gore i Srbije, uzajamno poštovanje i ravnopravnost, siguran sam da predsednici dve države treba da budu posvećeni afirmaciji takvih vrednosti", kazao je Vujanović.

Čestitao i Lukšić

 

Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić je, uz čestitku na pobedi, izrazio očekivanje da će Crna Gora i Srbija "nastaviti da sarađuju i da grade dobre odnose".

Lukšić je ocenio da će novi predsednik Srbije doprineti unapređenju regionalne saradnje i svih ciljeva kojima su posvećene Crna Gora i Srbija.

Lider Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić ocenio je da su građani Srbije "još jednom pokazali da imaju snage da na izborima menjaju stanje u zemlji". Mandić, čija partija blisko sarađuje sa Nikolićevom strankom, sinoć je telefonom čestitao kanidatu SNS-a pobedu na predsedničkim izborima.

"NOVA i SNS imaju najtešnju moguću saradnju od osnivanja jedne i druge stranke. Čvrsto smo uvezani programski i ideološki, a vodeći funkcioneri naših stranaka imaju izgrađena lična prijateljstva i to ćemo upotrebiti kako bismo u budućnosti izgradili bolje odnose Srbije i Crne Gore", kazao je Mandić podgoričkim medijima.

Mandićeva partija je jedina opoziciona partija u Crnoj Gori koja je otvoreno podržavala Nikolića u trci za predsednika Srbije. Predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je da poštuje izbornu volju građana Srbije, ali da je takav izbor suprotan njegovim "ličnim preferencijama".

Rezultati izbora u Srbiji sinoć su bili udarna vest na crnogorskim elektronskim medijima. Podgorička štampa na naslovnim stranama danas najavljuje opširne tekstove o pobedi Nikolića, prve procene kako će se to odraziti na političku scenu Srbije, kao i na odnose sa susedima.

U prvom planu je Nikolićeva ocena o odnosima s Crnom Gorom za koje je kazao da su "lošiji" nego s Hrvatskom, što je, kako je ocenio "neprirodno".

"U Crnoj Gori živi mnogo građana koji se izjašnjavaju kao Srbi i njima treba omogućiti najbolje uslove za život, a njihovoj deci najbolje uslove za napredovanje i na tome ću intenzivno raditi i sa vlašću i sa opozicijom u Crnoj Gori", najavio je novoizabrani predsednik Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.05.2012. 12:33
Moraće se opredeliti..Ne može tamo i sa Don Milom I sa Mandićem srbinom.. Milo bi da svi srbi preko noći postanu crveni hrvati,da zaborave jezik,pismo,poreklo,crkvu..itd...Nikolić mora reći STOP ! AKO MISLI DA SE RAZLIKUJE OD DOSADAŠNJEG.......ONOG...SIVOG.
Ponedeljak 21.05.2012. 15:47
"Uveren u bliskost odnosa Crne Gore i Srbije, uzajamno poštovanje i ravnopravnost, siguran sam da predsednici dve države treba da budu posvećeni afirmaciji takvih vrednosti", kazao je Vujanović. Priznali Kosovo a hoće bliskost , ta nejde to tako crnogovanci .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online