Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 17.04.2012.
16:12
B. Simonović - Vesti A

"Pomozite u borbi protiv Milovog režima!"

"Molim vas da obratite pažnju na borbu naroda jedne male, ali stare evropske države protiv poslednjeg totalitarnog režima u Evropi, ogrezlog u korupciju i organizovani kriminal. Reč je o Crnoj Gori, maloj državi sa 700.000 stanovnika u srcu Evrope, koja je postala plen diktatora i njegovog kriminalnog kartela."

Medojević poslao apel na 2.000 adresa u svetu

Ovo je, pored ostalog, napisao Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, u pismu koje je juče uputio na oko 2.000 adresa državnika, političara, kongresmena, poslanika, NVO aktivista i novinara Evrope i SAD, tražeći da pomognu borbu crnogorskog naroda protiv "diktatora (Mila Đunakovića, prim. B. S.) i njegove zločinačke organizacije."

Država u funkciji ličnog bogaćenja


Optuživši režim da, uz ostalo, podržava i štiti narko-kartele, Medojević je kazao da je Đukanović stvarao i državu podredio svom "neviđenom bogaćenju i bogaćenju svoje porodice". Konstatovao je i da je za 20 godina Milo postao jedan od najbogatijih ljudi na planeti.

U opširnom obraćanju, Medojević ističe da je Crna Gora privatna država "koja je poslednjih 20 godina pod okupacijom netransformisanog komunističkog diktatora, odgovornog za raspad bivše SFRJ, rat, etnička čišćenja, genocid, neviđenu pljačku države i sopstvenog naroda i uspostavljanje jedne od najmonstruoznijih zločinačkih organizacija - balkanske konfederacije organizovanog kriminala, koja predstavlja otvorenu prijetnju miru, stabilnosti i prosperitetu ovog vrlo važnog regiona Evrope."


"Đukanovićevo lično bogaćenje pratila je devastacija prirodnih bogatstava, razaranje institucija i morala, uništavanje privrednih kapaciteta, masovno kršenje ljudskih prava i stvaranje dubokog jaza između sve manjeg broja sve bogatijih pripadnika vladajućeg kriminalnog kartela i sve većeg broja siromašnijih građana Crne Gore", napisao je Medojević, naglašavajući da je privatizacija u Crnoj Gori "imala za cilj plaćanje višemilionskih korupcionaških premija diktatoru i njegovoj familiji".

POVEZANE VESTI

Utorak 17.04.2012. 16:49
Sve si lepo naveo Medojeviću a zaboravio najbitnije..Nasilno RASRBLJAVANJE CRNE GORE,OKRETANJE ALBANIJI I HRVATSKOJ KAO I VATIKANU UMESTO BRATSKE ODUVEK SRBIJE..Srbi su u tom montenegru građani trećeg reda bez prava na naciju,jezik,pismo,posao u državnoj službi...O veri i SPC da ne govorim!
Utorak 17.04.2012. 19:06
Preprucio bi ti da od sada pazis ledja...! Ziva istina, a to je danas najopasnije ! Neka ti je sa srecom !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online