Utorak 17.04.2012.
16:12
B. Simonović - Vesti

"Pomozite u borbi protiv Milovog režima!"

Medojević poslao apel na 2.000 adresa u svetu

Ovo je, pored ostalog, napisao Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, u pismu koje je juče uputio na oko 2.000 adresa državnika, političara, kongresmena, poslanika, NVO aktivista i novinara Evrope i SAD, tražeći da pomognu borbu crnogorskog naroda protiv "diktatora (Mila Đunakovića, prim. B. S.) i njegove zločinačke organizacije."

Država u funkciji ličnog bogaćenja


Optuživši režim da, uz ostalo, podržava i štiti narko-kartele, Medojević je kazao da je Đukanović stvarao i državu podredio svom "neviđenom bogaćenju i bogaćenju svoje porodice". Konstatovao je i da je za 20 godina Milo postao jedan od najbogatijih ljudi na planeti.

U opširnom obraćanju, Medojević ističe da je Crna Gora privatna država "koja je poslednjih 20 godina pod okupacijom netransformisanog komunističkog diktatora, odgovornog za raspad bivše SFRJ, rat, etnička čišćenja, genocid, neviđenu pljačku države i sopstvenog naroda i uspostavljanje jedne od najmonstruoznijih zločinačkih organizacija - balkanske konfederacije organizovanog kriminala, koja predstavlja otvorenu prijetnju miru, stabilnosti i prosperitetu ovog vrlo važnog regiona Evrope."


"Đukanovićevo lično bogaćenje pratila je devastacija prirodnih bogatstava, razaranje institucija i morala, uništavanje privrednih kapaciteta, masovno kršenje ljudskih prava i stvaranje dubokog jaza između sve manjeg broja sve bogatijih pripadnika vladajućeg kriminalnog kartela i sve većeg broja siromašnijih građana Crne Gore", napisao je Medojević, naglašavajući da je privatizacija u Crnoj Gori "imala za cilj plaćanje višemilionskih korupcionaških premija diktatoru i njegovoj familiji".

2024 © - Vesti online