Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 24.03.2012.
05:11
Srna A

"U Srebrenici nije bilo genocida"

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne izjavio je da u Srebrenici nije počinjen genocid.

Arie Livne

"Što se Srebrenice tiče, Haški tribunal je doneo odluku da se tu desio genocid, ali ja smatram da nije, jer tu nije bilo istrebljenja jednog naroda", rekao je Livne za RTRS i istakao da je u Srebrenici svakako bio zločin, ali ne i genocid.


Livne je rekao da ne želi da vređa žrtve koje su stradale u Srebrenici i da žali za svakom žrtvom, navodeći da su se u Srebrenici desile tragične i nepotrebne stvari.


On je istakao da su njegovi razgovori sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na prijateljskoj bazi, gde on uvek kaže ono što misli i predsednik Dodik to prihvata.


"Svedoci smo neprekidnih napada iz Sarajeva na Republiku Srpsku, a posebno na predsednika Srpske Milorada Dodika i to stvara još goru atmosferu u BiH", kaže Livne, koji je i savetnik predsednika Dodika.


Livne za sebe kaže da je čovek čija je religija humanizam i socijalna pravda.


"Ja verujem u tu religiju i zato pomažem ljudima koliko god mogu", rekao je Livne.

On je najavio da će u nedelju u Republiku Srpsku doći predstavnici izraelske kompanije "Mekorot", koja želi da proveri vodne resurse u Srpskoj i potrebe navodnjavanja.

"Republika Srpska ima velike resurse vode, ali se ona nepotrebno troši", rekao je Livne.


On je naveo da je pristalica ujedinjene Evrope i istakao da će ujedinjena Evropa rešiti nacionalne probleme, naravno, ako opstane.


"Mislim da će Srbija i BiH postati evropske članice i smatram da Srbija i BiH ne mogu da žive bez EU", rekao je Livne.

POVEZANE VESTI

Subota 24.03.2012. 05:33
A zna li Evropa za Jasenovac, Jadovno i.t.d.? Da li je tamo bilo zlocina?
Subota 24.03.2012. 06:34
"Геноцид (гр. genos, род, народ, и л. accidere, убити), међународни злочин намерног потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религиозних група. Спада у најтежу врсту злочина против човечанства (в. нирнбершка пресуда). Термин геноцид усвојен је на и заседању Генералне скупштине УН (1946). За разлику од етничког чишћења, где је циљ да се дата територија "очисти" од одређене групе људи (нагласак је на протеривању, мада је обично заступљено и физичко уништење), код геноцида је циљ физичко истребљење. Можда најпознатији пример геноцида је холокауст. За српски народ, најтрагичнији је био истовремени геноцид Срба у другом светском рату." (Извор: Википедија)
Subota 24.03.2012. 06:43
@vidmar У Сребреници се према мишљењу најистакнутијих форензичара, историчара и других научника и стручњака није десио геноцид, јер учињени злочини обе зараћене стране нису имали ни такве размере, ни такве намере. Чак су муслимани начинили неупоредиво већи злочин над Србима, него Срби над муслиманима. Орић и његови муслимански кољачи побили су на најбестијалнији начин преко око 3.400 Срба цивила у оклоним селима крај Сребренице. Приликом уласка србске војске у Сребреницу осветници су, изван могуће војне контроле, побили око 150 муслимана у којима су препознали кољаче својих најближих.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online