Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 24.03.2012.
05:11
Srna A
Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne izjavio je da u Srebrenici nije počinjen genocid.
Subota 24.03.2012.06:34
"Геноцид (гр. genos, род, народ, и л. accidere, убити), међународни злочин намерног потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религиозних група. Спада у најтежу врсту злочина против човечанства (в. нирнбершка пресуда). Термин геноцид усвојен је на и заседању Генералне скупштине УН (1946). За разлику од етничког чишћења, где је циљ да се дата територија "очисти" од одређене групе људи (нагласак је на протеривању, мада је обично заступљено и физичко уништење), код геноцида је циљ физичко истребљење. Можда најпознатији пример геноцида је холокауст. За српски народ, најтрагичнији је био истовремени геноцид Срба у другом светском рату." (Извор: Википедија)
Subota 24.03.2012.06:43
@vidmar У Сребреници се према мишљењу најистакнутијих форензичара, историчара и других научника и стручњака није десио геноцид, јер учињени злочини обе зараћене стране нису имали ни такве размере, ни такве намере. Чак су муслимани начинили неупоредиво већи злочин над Србима, него Срби над муслиманима. Орић и његови муслимански кољачи побили су на најбестијалнији начин преко око 3.400 Срба цивила у оклоним селима крај Сребренице. Приликом уласка србске војске у Сребреницу осветници су, изван могуће војне контроле, побили око 150 муслимана у којима су препознали кољаче својих најближих.
Subota 24.03.2012.06:50
@vidmar Младић је за затечена цивилна лица у Сребреници, осим око 300 воних припадника учесника у покољима Срба, организовао транспорт према израженој жељи. У Сребреници је било око 12.000 тешко наоружаних муслимана, који су пре уласка србске војске изашли из града и пробијали су се према Тузли кроз србску војну територију. У ратним сукобима погинуло је, према проценама, 2.000 до 3.000 муслиманских војника. То није био ни ратни злочин, јер су они били легитиман војни циљ. Сребреница је била демилитаризована зона под контролом УН и толики број наоружаних лица у тој зони био је нелегалан. У свим форензичким истраживањима, колико је мени познато, укупно је откривено мање од 2.000 убијених лица
Subota 24.03.2012.06:56
@vidmar Зна се, и то из муслиманских оригиналних извора, да је Алија Изетбеговић по договору са Клинтоном хтео да инсценира масовни злочин Срба над муслиманима у Сребреници, како би изазавао натовску војну интервенцију против Срба. У тој намери није успео, ап аје једноставно измишљен не масовни злочин, него некакав лажни геноцид. Циљ је ипак постигнут, јер је НАТО бомбардовао Србе, а тзв. хашки суд судио Србима за измишљени и непостојећи геноцид. Да би некако створили јавну илузију о око 8.000 муслиманских жртава, организовали су гробље у којем су сахрањивали и мртве (са свих простора БиХ и из различитих времена)...
Subota 24.03.2012.07:03
@vidmar ... али и живе муслимане (касније су се та лица - око 3.000 - појављивала на бирачким списковима. Тзв. сребренички геноцид је највећа ратна измишљотина овога света и служи агресорима на СФРЈ, Републику Србску и Србију ради оправдања геноцидних дејстава србских непријатеља у целом 20. веку. Служи да би се коначно заборавио ватикански, усташки и немачки геноцид над Србима у два светска рата и евроатлантски нуклеарни геноцид у последњем рату у СФРЈ. Тко је то са народом који не истражи геноциде које су непријатељи чинили над њим, не обзнани ту историсјку истину и не покрене парвне поступке за кажњавање починилаца. Срби још нису тужили никога због геноцида...
Subota 24.03.2012.12:41
Sve si lepo rekao, istinito, činjenično. Muslimani su redom masakrirali Srbe, decu, žene, stare na području Srebrenice, palili i uništavali. Onda je došao red da zlikovci plate za svoja nedela. Na žalost radi se o nameštaljci, koliko je Srebrenica produkt zapadne-satanističke propagande zarad njihovih antisrpskih interesa i potkusurivanja sa muslimanima, dovoljno govori i to što u sarajevskim medijima nema dana kada ne pominju Srebrenicu, kakav Jasenovac sa 700000 zverski poklanih Srba.Ovaj Jevrej zna celu istinu, on dobro zna da su Sarajevo dali njegovi zbog Izraela, preko srpskih leđa leče komplekse za zločine na Bliskom istoku.
Subota 24.03.2012.08:17
Sta je Srebrenica prema Jasenovcu. Srbi su pravili zlocine, jer su doziveli veliki genocid i to je refleks opstanka. Kad Hrvati budu odgovarali za jaseonoivac , oluju u sve zlocine, onda bi trebalo i za srebrenicu. Dakle nije bilo genocida naravno.
Subota 24.03.2012.16:38
Neki bosanski muslimani su optereceni nedostatkom identiteta. U istom websajtu "PROTIV zaborava genocida nad Bošnjacima" i "PROTIV mješanih brakova". Sa istog sajta "...incorrectly referred to our people as Bosnian Muslims", slazem se, to treba promjeniti u "Bosnian Hypocrites".

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)