Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.03.2012.
11:14 >> 13:53h
Srna A

Počelo suđenje Draganu Paravinji

Na Županijskom sudu u Šibeniku počelo je suđenje Draganu Paravinji, optuženom za teško ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, kao i za pokušaj silovanja još jedne devojke.

Policajci uvode vezanog Paravinju u sud


Sud je udovoljio zahtevu Županijskog državnog tužilaštva i porodice Bilić da suđenje bude zatvoreno za javnost. Sam Paravinja tražio je da rasprava bude javna. Veće je zabranilo i objavljivanje bilo kakvih informacija do kraja suđenja.


S obzirom na prirodu krivičnog dela, očekuje se da će biti iznete intimne pojedinosti iz života oštećenih, pa je zbog toga isključena javnost iz tog postupka, obrazložila je sudija Nives Nikolac, koja predsedava Sudskim vijećem.


Paravinja bi danas opet trebalo da se izjasni o krivici. Njega po službenoj dužnosti zastupa advokat Ankica Giljanović, pošto je na pripremnom ročištu 1. marta zatražio promenu advokata tvrdeći da nije zadovoljan radom svog dotadašnjeg branioca po službenoj dužnosti Branka Baice.


Nakon što su sudnicu napustili novinari i snimatelji, sudija je saslušala prve svedoke, Milku Bilić, majku nestale Antonije Bilić, a zatim i Marka Rančića. Današnjem ročištu prisustvovala je porodica Bilić, ali i Paravinjin otac Obrad.


Dragan Paravinja je na samom početku suđenja nastavio da sabotira postupak. "Nisam saglasan da počne rasprava. Niste mi omogućili telefonski poziv, pa ne znam jesam li dobio advokata po ličnom izboru. Želim izuzeće ovog suda", rekao je Paravinja.
 

Potrage za telom nesrećne Antonije bez rezultata

Dragan Paravinja se tereti da je ubio Antoniju Bilić, kojoj se svaki trag gubi 7. juna prošle godine na Čikolskom mostu. Tragovi njene krvi i vlasi pronađeni su u Paravinjinom kamionu, a on je posle bekstva iz Hrvatske u BiH policiji priznao ubistvo.


Po izručenju Hrvatskoj, Paravinja je tvrdio da nije ubio Antoniju Bilić i da je njegovo priznanje iznuđeno. Potrage za telom Antonije Bilić, od kojih je najveći broj bio u selu Bilišani gde je Paravinja živio poslednjih nekoliko godina, nisu donele nikakve rezultate.

Već osuđivan i u BiH i u Srbiji

Zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine Paravinja je osuđen pred sudom u Sokocu na dve godine i deset meseci, dok je u Srbiji za isto krivično delo bio osuđen na četiri godine i pet meseci zatvora. Paravinja je u Hrvatskoj nesmetano godinama vozio kamion, iako se znalo da je osuđeni silovatelj i nije mogao da bude izručen Srbiji jer ima hrvatsko državljanstvo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.03.2012. 13:02
ovaj je i pre hvatan pa pusten..cini mi se u Sloveniji za ista dela....Opet sudije..male kazne...dokle vise..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online