Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 25.02.2012.
09:05
Srna A

Pravda će stići zločince iz Dobrovoljačke

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko tvrdi da u slučaju "Dobrovoljačka" pravda tek treba da bude zadovoljena. On ističe da će se oni koji su počinili zločin suočiti sa pravdom, ali napominje da Haški tribunal, kao ni sudovi u Londonu i Beču, nisu utvrdili dovoljno dokaza o krivičnoj odgovornosti pojedinaca pominjanih u slučaju "Dobrovoljačka".

Pravda će stići zločince iz Dobrovoljačke

"Istina se mora utvrditi, a pravda zadovoljiti, jer porodice žrtava imaju pravo da saznaju šta se desilo sa njihovim najbližima", rekao je Incko za "Pres RS", podsećajući da je Tužilaštvo BiH potvrdilo da ovaj predmet još nije zaključen i da se i dalje traga za počiniocima zločina.

Visoki predstavnik je ponovio da u potpunosti podržava rad Suda i Tužilaštva BiH, kao i međunarodnih sudija i tužilaca.

"Na te institucije se vrši politički pritisak samo zato što su to državne, a time se nimalo ne pomaže žrtvama i njihovim porodicama širom BiH. Sudstvo mora biti nezavisno i mora imati podršku da bi obavljalo svoj posao", smatra Incko.

Odgovarajući na pitanje zašto je nakon odluke stranog tužioca Džuda Romana o obustavljanju istrage protiv bivših visokih funkcionera RBiH u slučaju Dobrovoljačka podržao rad Suda i Tužilaštva BiH, Incko je rekao da su entitetska pravosuđa sposobna, ali da je pravosuđe BiH "posebno obučeno", te da ima "posebnu opremu i metode da se može posebno pobrinuti za svedoke i žrtve".

Odgovarajući na pitanje da li je audio-snimak na kome Zaim Backović govori "Pucajte, ovo je naređenje vrhovne komande" dovoljan dokaz za vođenje istrage protiv Backovića, Incko je rekao: "Ja nisam tužilac za ratne zločine. To je pitanje za njih, ne za visokog predstavnika".

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 10:12
Interesantno, gde god da su optuženi Muslimani ili Šiptari 'nemate' dovoljno dokaza (Orić, Haradinaj, Dobrovoljačka, Žuta kuća itd...), al se zato Srbima ekspresno dokazao nepostojeći genocid. A onaj ko veruje u optužnice i presude sudova koji su produžena ruka politike i država koje otvoreno podržavaju jednu stranu u sukobu je ili glup ili lud.
Subota 25.02.2012. 09:35
Pravda će stići zločince iz Dobrovoljačke Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko tvrdi da u slučaju "Dobrovoljačka" pravda tek treba da bude zadovoljena. On ističe da će se oni koji su počinili zločin suočiti sa pravdom, ali napominje da Haški tribunal, kao ni sudovi u Londonu i Beču, nisu utvrdili dovoljno dokaza o krivičnoj odgovornosti pojedinaca pominjanih u slučaju "Dobrovoljačka". Dobro bi bilo,ali iz gore iznetog vidi se da protiv pojedinaca nema dokaza a kolektivnu krivicu ne pominju,sto bi bilo ispravno.
Subota 25.02.2012. 10:30
Ево правда ће бити задовољена, Борис Тадић ће да се извине муслиманима што су морали да поубијају незаштићену колону са голобрадом децом. Првог кога треба обесити је онај наш кукавни пуковник ил генерал који је предводио колону и који је са Алијом склапао договор и који је кукавички оставио голобраду децу у побегао, заборавих име злотвору.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online