Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 28.01.2012.
22:13
Beta A

Margetić: U Beogradu kao na Hitlerovoj Olimpijadi

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope za rukometaše između Srbije i Hrvatske može da se uporedi samo sa Hitlerovim Olimpijskim igrama u Minhenu 1938. godine, napisao je u kolumni za portal "Seebiz" hrvatski novinar Domagoj Margetić.

Srbija ne zaslužuje čestitke i nema šta da slavi, ali ima čega da se stidi. Utakmica u Beogradskoj areni može da se uporediti sa Hitlerovom Olimpijadom 1936. u Berlinu. Po svemu, ona je to i bila, napisao je Margetić.

Do sada bio najpoznatiji po ukazivanju na umešanost pojedinaca iz državnog vrha Hrvatske u zločine nad Srbima i njihovo zataškavanje: Domagoj Margetić

Margetić kaže da je utakmica odigrana u nesportskim uslovima i da, zbog toga, Srbija nije pobedila fer igrom, već na izrazito nesportski, nekorektan, nasilnički, razbijački, uličarski, huliganski način - pretnjama i nasiljem, mržnjom i strahom.


"To su bili aduti domaćina tokom ove utakmice. Srbija je pokazala da ni kao država ni kao društvo nije spremna da organizuje ovakva međunarodna sportska takmičenja. Ono što se događalo u Beogradskoj areni istovremeno je jadno, ali i opasno. Opasno bi bilo samo tako preći preko demostracije fašizma na beogradskoj utakmici", napisao je Margetić.


Bilo bi to, kaže Margetić, jednako ignorisanju Hitlerovog fašizma uoči Drugog svetskog rata, a naša društva moraju da budu posebno senzibilna na sve oblike neofašizma i zločina iz mržnje.

Pročitajte još:

- Margetić: Hrvatska zataškava zločine nad Srbima

- Margetić i Petričić prijavili hrvatskog tužioca Hagu

- Margetić: U zločin u Sisku umešani i hrvatski funkcioneri

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2012. 22:22
ето га сад... ко, од "Hennessy момака" ти је закуцао на врата? Карамарко? Ћазим? можда Фрањо Грегурић?.... хехехе... како се плоча мења кад су јајца у процепу... или милиончићи на рачуну?
Subota 28.01.2012. 22:59
Gospodine Margeticu, izuzetno cijenim vas dosadasnji rad! Mozda upravo iz tog razloga sam se prvo obradovala videvsi u Vestima i vase ime, a potom sam se i zbunila vasom izjavom... Ovo kao da nije od vas poteklo, da vam je neko "stavio rijeci u usta"... Pa dali moze zaista neko da ocekuje neki normalan razvoj i zavrsetak nekog meca izmedju Hrvatske i Srbije, nesto bez uzajamnog provociranja, bez pretnji, tuce i slicno??? Sada se to desilo u Beogradu, ali ko zna sta bi bilo da je utakmica odrzavana u Zagrebu!!! Gospodine Margeticu, i sami znate nase mentalitete i nasu zajednicku proslost... cemu sad poredjenje sa Hitlerovskom Olimpijadom???
Subota 28.01.2012. 23:19
Ma covek je izgleda samo hteo da nam udeli kompliment ali je to uradio malo trapavo. Pa opste je poznato na cijoj strani su bili hrvati u hitlerovo vreme (i ne samo tad) tako da sad time sto nas uporedjuje sa hitlerom izgleda da pokusava da nas pohvali.... Ali sta ce jadan covek, ne treba mu zameriti na ogranicenosti....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online