Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.01.2012.
11:39
Srna A

"U BiH obučavaju islamiste u salama za fizičko"

Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Darko Trifunović izjavio je da je obuka radikalnih islamista u BiH svakodnevna pojava, te da se u te svrhe koriste razne fiskulturne dvorane u gradovima, gde se pod maskom druženja i rekreacije polaznici obučavaju za terorističke aktivnosti.

Član Ekspertskog tima za borbu protiv terorizma: Darko Trifunović
 

Trifunović tvrdi da se najveći broj kampova za obuku u fiskulturnim salama nalazi u Sarajevu - najmanje deset, te da su tri takva kampa u Zenici, a dva u Tuzli. Prema njegovim rečima, mreža kampova u urbanim sredinama Federacije ima 30 takvih mesta.

"Imamo snimke takve obuke, na kojima se jasno vidi da se ti mladići obučavaju za borbene operacije u urbanim sredinama. Godinu dana pre terorističkg napada na Osnovnu školu u Beslanu, imali smo snimke, na kojim se teroristi obučavaju za akciju upravo u školi", rekao je Trifunović za "Fokus".

On je naglasio da je BiH opasna teritorija za obuku, ali da uprkos činjenici da se teroristički napadi planirani u BiH i da su se izvođači obučavali ovdje, administracija SAD sve to smatra izolovanim slučajevima, a ne organizovanom aktivnošću.

"Čak je i slučaj Sulejmana Talovića, mladića iz BiH, koji je u Solt Lejk Sitiju ubijao građane SAD, proglašen izolovanim incidentom. Kada se uzme istorija napada, jasno je da se radi o dobro organizovanoj kriminalno-terorističkoj grupi, koja ima podršku u Stejt dipartmentu. Najverovatije je reč o ljudima koji tu rade, a svoje karijere su sticali i podizali na viši nivo upravo na krizi u BiH", istakao je Trifunović.

On je dodao da zaštitnici radikalnih islamista sve terorističke napade, planirane u BiH, brzo proglašavaju incidentima.

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2012. 13:19
Ако кренеш у Сарајево,припази да те не згази пијани министар иностраних послова,профи Јеша С.Aлкалај.Жене морају пазити да их не премлати оно маторо сироче,Е.Суљагић,министар некултуре и необразовања са.кантона.Старији морају пазити да их не одвуку у какав сарајевски казамат и не натерају да потпишу како су запалили Рајхстаг и побили пола Сребренице.Хм...Ипак,није све тако црно.Aко имате какву стару зелену јакну и окраћале пантолоне,уз дугу браду бисте у Сарајеву били безбедни као усред Брисела.Могли бисте чак пуцати око себе калашњиковим,чак и по америчкој амбасади,бар једно полувреме фудбалске утакмице.Сарајево је то,није ту толеранција aпстрактан појам!Сад још и терористи а долази Анђа!?
Subota 28.01.2012. 11:49
Због спреге и подршке "демократских" земаља, посебно САД њихови пулени да им покажу како су добро увежбали акцијама у њиховим државама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online