Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 26.01.2012.
15:25
Fonet A

Nikolaidis: Ugričić stradao zbog hrabrosti

Savetnik predsednika Skupštine Crne Gore, pisac Andrej Nikolaidis, čiji je tekst bio povod za smenu upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, smatra da je Ugričić postupio principijelno i hrabro, zbog čega je i stradao.

 Ni ja nisam bolje prošao: Andrej Nikolaidis

"Meni je potpuno strana ideja da neko, u ovom vremenu, nakon svega, strada zbog teksta", izjavio je Nikolaidis za Danas.

"A nije baš ni da sam ja prošao bez posledica. Pogledajte šta je pisano o meni. Od "monstrum", do "gori od Bin Ladena", ukazao je Nikolaidis.

Ugričić je smenjen na telefonskoj sednici Vlade. Njegovu smenu je javno zatražio ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić nakon što je Ugričić podržao crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa.

"Sve će to ostaviti posledice, u ovom trenutku ne mogu znati kakve", ocenio je Nikolaidis.


Nikolaidis ističe da nema potrebe za mistifikovanjem savetničkog posla i objašnjava da ga predsednik parlamenta konsultuje o pitanjima kulture i slobodne javnosti.

"I to je sve. Ja nisam član njegove partije. On ne deli nužno moje, niti ja njegove stavove. Kada sam prihvatio posao koji mi je ponudio, složili smo se da je moje pravo da slobodno mislim i pišem", izjavio je Nikolaidis.


On je precizirao da se bavi Bosnom i Crnom Gorom, jer je, kako je naveo, i Bosna njegova zemlja. "Ako se bavim srpskom politikom, to je samo u kontekstu uticaja te politike na moje dve zemlje", zaključuo je Nikolaidis.

Da podsetimo, Andrej Nikolaidis je polovinom januara objavio na portalu "Analitika" tekst u kojem je napisao da bi "civilizacijski iskorak bio da je upotrijebljen eksploziv u dvorani 'Borik' u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali 20 godina Srpske".

Četvrtak 26.01.2012. 15:54
Каква њушка, као да је лик из Соутх Парк-а...
Četvrtak 26.01.2012. 17:55
Joj Hamo vid mu glave ! HAHAHAHAHAHA
Četvrtak 26.01.2012. 20:11
Јован Николаидис,Андрејев отац,пре неколико година јавно je захтевао да се Свети Петар Цетињски и Владика Раде под хитно уведу у операциону салу и оперишу,јер је,како је написао,„први геноцидан на делу,а други на перу“.Ко то зна или ко прати Николаидисове повремене иступе,онда није зачуђен текстом о „Борику“ и Болету.Такав став није ништа друго до одраз унутрашњег стања,богомржње и србомржње.Што би наш народ рекао,какав отац такав и син!Тешка је њихова болест,дај Боже да се излече!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online