Četvrtak 26.01.2012.
15:25
Fonet

Nikolaidis: Ugričić stradao zbog hrabrosti

 Ni ja nisam bolje prošao: Andrej Nikolaidis

"Meni je potpuno strana ideja da neko, u ovom vremenu, nakon svega, strada zbog teksta", izjavio je Nikolaidis za Danas.

"A nije baš ni da sam ja prošao bez posledica. Pogledajte šta je pisano o meni. Od "monstrum", do "gori od Bin Ladena", ukazao je Nikolaidis.

Ugričić je smenjen na telefonskoj sednici Vlade. Njegovu smenu je javno zatražio ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić nakon što je Ugričić podržao crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa.

"Sve će to ostaviti posledice, u ovom trenutku ne mogu znati kakve", ocenio je Nikolaidis.


Nikolaidis ističe da nema potrebe za mistifikovanjem savetničkog posla i objašnjava da ga predsednik parlamenta konsultuje o pitanjima kulture i slobodne javnosti.

"I to je sve. Ja nisam član njegove partije. On ne deli nužno moje, niti ja njegove stavove. Kada sam prihvatio posao koji mi je ponudio, složili smo se da je moje pravo da slobodno mislim i pišem", izjavio je Nikolaidis.


On je precizirao da se bavi Bosnom i Crnom Gorom, jer je, kako je naveo, i Bosna njegova zemlja. "Ako se bavim srpskom politikom, to je samo u kontekstu uticaja te politike na moje dve zemlje", zaključuo je Nikolaidis.

Da podsetimo, Andrej Nikolaidis je polovinom januara objavio na portalu "Analitika" tekst u kojem je napisao da bi "civilizacijski iskorak bio da je upotrijebljen eksploziv u dvorani 'Borik' u kojoj su glavari, duhovnici i umjetnici proslavljali 20 godina Srpske".

2024 © - Vesti online