Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 24.01.2012.
20:52
Vestionline A

"Ako hoćete u EU, onda neko mora i u zatvor"

Potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama Jugoistočne Evrope Jelko Kacin izjavio je da se u slučaju Crne Gore mora videti napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije, prenose beogradski mediji.

Potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta: Jelko Kacin
 


"Važno je da se podignu optužnice protiv osumnjičenih za organizovani kriminal i da ovi procesi dobiju sudski epilog, kao i da se nastavi jačanje policije i pravosudnog sistema", rekao je Kacin za Portal Analitika.


Takođe je naglasio da je otvaranje pregovora o pristupanju naročito važno u vezi s vladavinom prava u zemlji.


"Kada se otvori poglavlje 23. o pravosuđu i osnovnim pravima, bićemo u poziciji da pomažemo i ubrzamo reformu pravosuđa u zemlji i osiguramo da se ovaj proces nesmetano nastavi", rekao je Kacin.


U Odboru EP za spoljne poslove danas je održana prva rasprava o nacrtu izveštaja o napretku Crne Gore.


Kacin je istovremeno čestitao izvestiocu Čarlsu Tanoku za uravnotežen izveštaj.
Tanok u izveštaju hvali Crnu Goru za postizanje visokog stepena usklađenosti sa kriterijumima za članstvo i ostvarivanja zadovoljavajućih rezultata u ključnim prioritetima.


"Biće potrebni celoviti i kvalitativni napori u sprovođenju reformi, sa posebnim naglaskom na područje vladavine prava i temeljna prava, a posebno u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", piše u dokumentu.


"Mislim da govorim u ime gotovo svih članova Odbora, kada kažem da se iskreno radujem predstojećem otvaranju pregovora o članstvu Crne Gore u EU", rekao je Kacin.


Crna Gora je, po njegovim rečima, mala zemlja, koja je postala uzor svim zemljama u regionu kako da uspeju u procesu integracije sa EU.


"Kada Crna Gora počne pregovore, više ništa neće biti isto, jer će ovaj pozitivan impuls učiniti da sve susedne zemlje ojačaju svoje napore za ulazak u EU.


Srbija, Kosovo, Makedonija i Albanija, naveo0 je Kacin, zaostaju za Crnom Gorom, i nadam se da će to konačno probuditi i Makedoniju, koja čeka na otvaranje pregovora već godinama.


Slovenački poslanik u Evropskom parlamentu je naglasio važnost širokog konsenzusa koji je postignut o obrazovanju, a posebno o pitanju jezika.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 00:14
EU više nema standarde što se može vidjeti na primjeru hrvatske tako da crna gora ne mora ništa da radi ako hoće da je prime,a ako neće đaba joj sve primljena biti neće.
Sreda 25.01.2012. 04:34
Ovaj hoce da se ako pocne hapsenje zbog sverca i korupcije broj stanovnika ove ionako malecke zemlje prepolovi.
Sreda 25.01.2012. 17:59
Slovenija bi trebala isto tako da uhapsi Jansu, koji je optuzen za pronevjeru i koristenje sluzbenog polozaja, a ponovo se pokusao nametnuti za premijera, gdje bi i uspio da mu presjednik SLO nije odbio povjerenje !!! Iako svi znamo sta je C. Gora, privatna sverc drzava, vi gospodine Kacin bi trebali pocistiti prvo ispred svojih vrata i ostalih EU drzava !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online