Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 21.01.2012.
13:45
Beta, Vijesti A

"Milo lopove" ori se Podgoricom

Protest, koji je prema rečima organizatora okupio oko 10.000 ljudi, održan je danas u Podgorici zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja u Crnoj Gori.

Građani Crne Gore tražili "Deratizaciju Vlade"

"Ovo je protest za novu, slobodnu Crnu Goru. Prošlo je vreme identitetskih, a došlo vreme socijalnih pitanja. Hoćemo da vidimo ljude u zatvoru zbog bogaćenja u 20 godina tranzicije. Tražimo da se poništi poskupljenje struje i tražimo ostavke Regulatorne agencije!", rekao je predsednik Unije slobodnih sindikata Srđa Keković.

Protest je organizovala Unija slobodnih sindikata uz podršku Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i nekoliko studentskih organizacija. Moto protesta je "Pobuni se - traži čist račun", a organizovan je zbog poskupljenja struje, ali i ostale robe i usluga u Crnoj Gori.

Okupljeni su u protestnu šetnju krenuli sa podgoričkog Trga Republike, noseći transparente sa natpisima "Radnička klasa odlazi u raj!", "PA-PA PROLETERI", "Deratizacija Vlade", "UM KLADE VALJA, VEZA CARUJE".

Navijači i baklje neizostavni na svakom protestu

Iako je organizator rekao da je ovaj protest isključivo socijalnog karaktera, a ne politički, šetnji se pridružila i navijačka grupa "Varvari" (navijači FK Budućnost), a ubrzo su zapaljene i baklje. 

Okupljeni građani su se tokom šetnje zaustavili ispred zgrade crnogorskog Tužilaštva i skandirali "Čuješ li nas Ranka?". Na početku kolone čuo se i povik "Milo, lopove". "Otpor neće stati, bunt će stalno rasti", poručivali su demonstranti, koji su ispred zgrade vlade vikali "Lopovi, lopovi".

Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić poručio je da razume želju organizatora protesta da ukažu na tešku socio-ekonomsku situaciju, ali da nije saglasan da treba protestovati zbog cene struje.

"Ne mogu da se složim sa nekim razlozima za protest, kao što je, na primer, cena električne energija, jer je ona manja nego 2009, a mnogo manja nego 2008. godine", kazao je Lukšić.

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 13:49
Napred braco,poskidajte tu mafiju sa vlasti! UZ VAS SMO!
Subota 21.01.2012. 14:28
ajmo Crnogorci,oterajte tu bandu izdajnicku
Subota 21.01.2012. 14:30
Doslo je i njegovo vreme da upada u rupu. Zavrsi ce kao i svi lopovi i kriminalci sto zavarsavaju. Najvece zlo u istori Crne Gore. Sto je krao , krao nego sto je psvadjao dva bratska naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online