Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 18.01.2012.
14:50
Srna A

SDSS izlazi iz Sabora zbog bedževa sa Glavašovim likom

Klub poslanika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) neće moći da nastavi rad u hrvatskom parlamentu ukoliko poslanici HDSSB-a nastave da nose bedževe osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša, rekao je danas potpredsednik ove stranke Milorad Pupovac.

Pupovac kaže da neće trpeti klevetanje u Saboru

Pupovac je tokom rasprave u Saboru istakao da je reč o sramotnom ponašanju jedne zemlje koja se sprema u EU. On je nazvao klevetom izjavu poslanika HDSSB-a Zorana Vinkovića koji je, pozivajući se na svedočenje Ružice Erdeljić o silovanjima u Vukovaru, zatražio od tužilaštva da ispita ulogu lidera SDSS-a Vojislava Stanimirovića tokom proteklog rata.

"Nećemo dopustiti da se posao naše stranke kleveće kao što je to u slučaju poslanika Stanimirovića. Laž je da je on pljunuo osobe koje su bili ratni zarobljenici. Stanimirović će svoju nevinost dokazivati pred tužilaštvom kao što je radio do sada", rekao je Pupovac.

Ističući da Stanimirović trpi klevete i laži, Pupovac je rekao da SDSS deluje na način da ni jednom rečju i delom neće poniziti Sabor, ali da isto tako neće dopustiti da se njegova stranka ponižava klevetama i lažima koji su izrečeni van Hrvatskog Sabora.

"Ne bežimo od pravosuđa kao neki koji kao heroja slave jednog zločinca. Oni nose bedževe u sabornici koji nikome ne smetaju, a koji predstavljaju zločinca. Ako se ovo ponašanje nastavi klub SDSS-a neće moći da nastavi rad u Saboru", dodao je Pupovac.

On je rekao da je ovakvo ponašanje sramotno i zatražio od predsednika parlamenta Borisa Šprema da stvori uslove da klub poslanika SDSS-a može nesmetano da deluje u parlamentu.

Stanimirović je tokom aktuelnog časa u Saboru postavio pitanje kada će se požuriti pravo povratnika da otkupe stanove, posle čega se za reč javio Vinković tražeći od Državnog tužilaštva da ispita izjave Ružice Erdeljić o učestvovanju Stanimirovića za vreme "srbočetničke okupacije i svih nemilih događaja u Vukovaru".

Predsednik Sabora izrekao je opomenu Vinkoviću, koji je posle pauze poručio Pupovcu da se poslanici HDSSB-a neće odreći bedža sa likom Glavaša.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2012. 15:07
Касно Милорад до памети стиже.
Sreda 18.01.2012. 18:23
Moj Pupovac....pas laje, karavana prolazi ! Da EU ima iti malo kriticki odnos prema HR, bilo bi mnogo toga da se rijesava. Jedna imperija na celu sa Njemackom, mora da se prosirava, jer gubi svij smisao ! Hrvatska je idealna za njihovo prosirenje, ne zato sto Hrvati zele, vec zato sto je to Njemackoj od vitalne vaznosti.
Četvrtak 19.01.2012. 09:19
@da_napravi_red :srce ne sekiraj se toliko ... Glavasa smo gledali iz Sarvasa 91/ 92
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online