Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 17.12.2011.
01:13
Srna A

Vasić: BiH je hrišćanska zemlja

Bosna i Hercegovina je hrišćanska zemlja iz koje ni Srbi ni Hrvati neće otići i oni koji su izgubili rat za "islamsku Bosnu" sada treba da se pomire sa realnošću i Dejtonskim sporazumom, poručio je izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić.

Rajko Vasić

Komentarišući poruke Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) da oni kojima se ne sviđa BiH mogu da je napuste, Vasić je Srni rekao da smatra da je to vređanje srpskog naroda, podsetivši da su Muslimani, a kasnije Bošnjaci, 1992. godine pokušali sa politikom da iz BiH treba da idu svi koji je ne vole.

"Ako već pominju blato na cipelama, možemo se vratiti daleko unazad na nečije pretke, pa reći da nisu doneli ni blato na cipelama, jer su došli sa sabljama na konjima", istakao je Vasić.

Vasić je ocenio da ta sanjarska fantazija i politika da će se Srbi dohvatiti zavežljaja i da se na traktorima, kao što je već viđeno, uputiti ka Srbiji, prazna istorijska bajka i da se to neće dogoditi.

Prema njegovim rečima, oni treba da prihvate činjenicu da u BiH žive Srbi i Hrvati koji tvore BiH, jer se ona neće održati na politici "kome se ne sviđa neka ide i ponese blatnjave cipele".

Glavni odbor SDA saopštio je da oni kojima se ne sviđa BiH mogu da je napuste, te da "BiH ne može biti dio `Velike Srbije`", već "može biti samo velikog belaja".

"Svi koji pokušaju da je dele, mogu da iznesu samo onoliko zemlje koliko imaju blata na cipelama. Onima kojima se BiH na sviđa ili je ne vole, mogu slobodno da je napuste", navodi se u saopštenju povodom izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kojom se, kako ocenjuju iz SDA, "najavljuje raspad BiH i vređa bošnjački narod".

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je za "Blic" da će se BiH podeliti i prirodno raspasti. Dodik je ocenio da je BiH u fazi raspadanja i da joj niko ne može pomoći, pa čak ni Amerikanci.

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2011. 01:34
Dobro si im rekao Mogli bi i oni da napuste, ali im ne bih dao ni blato da iznesu, sem jatagana koje su i doneli
Subota 17.12.2011. 03:05
Mislim da njihovi preci nisu ni imali cipele, a kamoli blato. Bili su bosi i bedni, primili su Islam da bi se osecali vaznijima i mocnijim i mogli da nateraju kavure i raju u bosu nogu da ih poljube.
Subota 17.12.2011. 09:41
BiH-a jeHRISCANSKA PRAVOSLAVNA ZEMLJA, i toga su svesni i Srbi- muslimanske veroispovesti, ali vremenski je politika za vreme komunisticke aveti sa titom dala im sve sto su oni trazili. U kraljevini Jugoslaviji bili su muhamedanska zajednica ili skupina. Maricka bitka odigrala se na reci Marici 1371-e god.izmedju snaga Osmanskog carstva i Srpskog kralja Vukasina uz pomoc njegovog brata despota Ugljese. Obojica su poginuli braneci granice Dusanovog catstva. NE POSTOJE NIGDE ZAPISI NITI OVOZEMALJSKI NITI SVEMIRSKI DA SU SE protiv Turaka borila muslimanska plemena skupine, niti takozvani bosnjaci kako ih danas neki nazivaju. Zato je BiH-a SRPSKA PRAVOSLAVNA ZEMLJA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online