Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 08.12.2011.
08:45
E. V. A

Prevaranti ojadili dijasporca iz Luksemburga

Naš zemljak (ime i adresa poznati redakciji) iz Crne Gore koji već 20 godina živi u Luksemburgu, gde je zasnovao porodicu, našao se na meti prevejanih prevaranata. Crnogorac je dao oglas da prodaje kuću i plac u Podgorici, ukupno 3.400 kvadratnih metara, po ceni od 400.000 evra. Javili su se kupci, a pokazalo se zgodno što Crnogorac govori italijanski, pa su se dogovorili da se sretnu u Podgorici i pogledaju kuću i plac.

Pošto je bilo vreme raspusta, Crnogorac je na put krenuo kolima sa suprugom i decom. Tu je trebalo da se nađe sa kupcem Albertom Barakom, a sačekali su ga i ljudi koji kažu da su agenti za nekretnine, predstavili su se pod imenima Lukas i Luka i sve odmerili pažljivo. Kupcu se svideo kraj, pominjao je gradnju kuće i bazena.

Istog dana u devet sati uveče Alberto Baraka predlaže da otputuju u Milano, gde je sedište njegove firme.
 

Pregovori vođeni u Milanu

- Vozio sam do Milana suprugu, decu i tog Alberta Baraku, crnomanjastog debelog čoveka od oko 155 centimetara visine. Lepo nas je ugostio u Milano Centrozi, predgrađu tog grada.

Pošto je bio petak uveče nije bilo mnogo vremena za poslovanje, pa je za mesto sastanka izabran Burger King, a Alberto je platio račun - seća se Crnogorac.


Slatkorečivi Italijan tada je zatražio od Crnogorca 70.000 evra za neke predradnje koje je pobrojao. Crnogorac je odgovorio da nema toliko, pa su se dogovorili za 30.000 evra i odredili mesto u Podgorici gde će novac doneti. Italijan je rekao da će doći blindiranim kolima.


Ovog puta Crnogorac je u Podgoricu došao sam, sa novcem koji je podigao u banci u Luksemburgu. Čim je stigao, pozvao je kupce mobilnim telefonom i oni su rekli da će doći za pola sata u podgorički Mekdonalds.

Prevaranti odneli 30.000 evra

- Alberto Baraka došao je mercedesom 320. Razgovor je vođen na italijanskom, a Albertovi pratioci rekli su da su Španci.

Mada, sada bih pre rekao da su naši - priča Crnogorac kako je Albertu dao 30.000 evra za notara ili administrativne troškove.


Dogovorili su se da se nađu uveče i da svečano okončaju kupoprodaju. Međutim, nešto kasnije telefonom zovu Crnogorca i poručuju mu da odmah krene ka Luksemburgu, a da će ga oni brzo stići.


Tako je Crnogorac stigao do švajcarske granice kada je odlučio da pozove Alberta telefonom.


- Jest vraga, telefon isključen. Od tada im se gube svi tragovi. Telefon Alberta Baraka više nije u upotrebi, niti telefon Lukasa i Luke. Šta sada? Policija, Interpol, razmišljao se Crnogorac u neverici i šoku, kao da se zemlja pod njim otvorila.


Javio se redakciji "Vesti". Moli za pomoć, a još se poštenjačina nada da će mu se kupci javiti, da nastave kupoprodaju.

Majstori laganja

 

- Ne mogu da prežalim što ih nisam fotografisao ili što bar nisam upamtio registarski broj kola. Sve sam im dao na uvid. Sve listove, dokumente, papire koje imam, sve su pregledali, sve ih je interesovalo, istina i na sreću, nisu ništa uzeli. A, jeste, stvarno sam mislio da su pravi kupci i pošteni ljudi. Pa, zar može tako vešto da se laže - kaže naš sagovornik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2011. 09:08
??????.....da li je moguce da je ovaj tako glup=naivan???......obichno varaju onoga koji kupuje....i zashto bi on davao novac kad novac kao prodavac treba da uzme.....neverovatno.....
Četvrtak 08.12.2011. 09:42
Наш земљак из Црне Горе који 20 година живи у Луксембургу? Тај "киборг-дијаспорац" једино са Србијом нема никакве везе. Зашто је он интересантан за нашу јавност?
Četvrtak 08.12.2011. 10:43
Ovaj glupson em nije naš zemljak, em glup kao tocilo?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online