Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 30.11.2011.
13:01
Vijesti A

Stranci ocrnili Podgoricu u kratkom filmu

Crna Gora "se ubi" da od ekološke države napravi balkanski Monte Karlo, da se zaborave konobari čija je uzrečica bila "Ču'š, đe žuriš, pa na odomor si doš'a!", ali su ih Sara i Ed, koji su se prošlog leta našli u Podgorici uništili svojim videom o glavnom gradu. Jedan klip nezadovoljnih turista na Jutjubu, dovoljan je da propadnu ogromne pare uložene u promociju turizma.

Podgorica je prema njihovom mišljenju grad sa "najpoznatijim centrom"

Sara i Ed bili su na proputovanju kroz Crnu Goru i čuvši reklamu, u kojoj se glavni grad opisuje kao mesto koje oduzima dah, rešili su da nekoliko sati provedu upravo u njemu. Međutim, proveli su se tako "dobro" da su napravili video koji su opisali kao "tragičnu priču dvoje turista koji su dali sve od sebe da 'ubiju vreme' u 'jednom od naj... neotkrivenijih svetskih gradova", prenose podgoričke "Vijesti".

Pozadina priče je sledeća: mladom paru ostalo je osam sati do narednog autobusa iz Podgorice i to vreme su odlučili da provedu u obilasku grada, o kom su, kažu, u turističkim publikacijama našli da se pominje kao "najbolje čuvana tajna Evrope".

Pažnju im je privukla arhitektura grada, za koju tvrde da "oduzima dah". Potom Ed saopštava da u polučasovnom traganju nisu uspeli da nađu centar grada ali, kako kaže, "ako gradsko jezgro čine najreprezentativnije građevine, čija vizuelna vrednost odaje kulturni identitet jedne zemlje, onda je ovo najbolje što smo mogli da nađemo (i rukom pokazuje kontejnere za smeće kod Srednje ekonomske škole), "te sam siguran da je ovo centar prestonice ove velike nacije".

Video snimak se završava Edovim pitanjem koliko je još vremena preostalo do polaska autobusa, na šta Sara odgovara da imaju još sedam sati čekanja.

"Mora da se šališ", komentariše očajni Ed.
 

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 13:34
Филм је тенденциозан и очигледно је финансиран шверцом цигарета. Главни град Монтенегра је много гори у стварности. Шта их је терало да чачкају прутом испод моста кад је главнина на студијама у Београду а многи су и директори широм Србије.
Sreda 30.11.2011. 17:07
Сада ће Кривокапић (председник Скупштине Црне Горе и доказани србомрзитељ) да оптужи Србију да је финансирала ово двоје да пљују град Подгорицу. Кривокапић ће свим силама доказивати да је то српски хегемонизам урадио еколошкој држави.
Sreda 30.11.2011. 20:38
ovih dana sedela sam u drustvu jednog simpaticnog mladog para austrijanci...pa rec po rec odakle sam a oni kazu nisu bili u Srbiji ali su bili na moru u Crnoj gori...pitam kako vam se svidja...jeste li se lepo smestili gde? kaze isli smo motorom i tako vidimo sobe za izdavanje...udjemo u dvoriste pitamo posto iako vidimo tablu da su sobe 6 eur...a baba crnogorka misleci daje ne gledaju cim je cula da su stranci odmah pripremljenu tablu gde pise 17 eur okacila...smejali smo se svi meni je sve to poznato a oni kazu eto simpaticno...dosadilo im je ovde kazu sve je pod konac a tamo apa drapa...nikad ne znas sta ce te snaci...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online