Sreda 30.11.2011.
13:01
Vijesti

Stranci ocrnili Podgoricu u kratkom filmu

Podgorica je prema njihovom mišljenju grad sa "najpoznatijim centrom"

Sara i Ed bili su na proputovanju kroz Crnu Goru i čuvši reklamu, u kojoj se glavni grad opisuje kao mesto koje oduzima dah, rešili su da nekoliko sati provedu upravo u njemu. Međutim, proveli su se tako "dobro" da su napravili video koji su opisali kao "tragičnu priču dvoje turista koji su dali sve od sebe da 'ubiju vreme' u 'jednom od naj... neotkrivenijih svetskih gradova", prenose podgoričke "Vijesti".

Pozadina priče je sledeća: mladom paru ostalo je osam sati do narednog autobusa iz Podgorice i to vreme su odlučili da provedu u obilasku grada, o kom su, kažu, u turističkim publikacijama našli da se pominje kao "najbolje čuvana tajna Evrope".

Pažnju im je privukla arhitektura grada, za koju tvrde da "oduzima dah". Potom Ed saopštava da u polučasovnom traganju nisu uspeli da nađu centar grada ali, kako kaže, "ako gradsko jezgro čine najreprezentativnije građevine, čija vizuelna vrednost odaje kulturni identitet jedne zemlje, onda je ovo najbolje što smo mogli da nađemo (i rukom pokazuje kontejnere za smeće kod Srednje ekonomske škole), "te sam siguran da je ovo centar prestonice ove velike nacije".

Video snimak se završava Edovim pitanjem koliko je još vremena preostalo do polaska autobusa, na šta Sara odgovara da imaju još sedam sati čekanja.

"Mora da se šališ", komentariše očajni Ed.
 

2024 © - Vesti online