Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.11.2011.
12:34
Nacional A

Glavaš: Učinio bih opet sve isto

"Da živim još jedan život, učinio bih sve isto", napisao je osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš u pismu koje je, prema pisanju zagrebačkog "Nacionala", iz zatvora u Mostaru uputio Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku povodom 20. godišnjice bombardovanja ovog zdanja.

Malo u ćeliji, malo u svojoj kući: Branimir Glavaš

"...Istina uvek pobeđuje. Za pravdu se treba izboriti, treba verovati u pobjedu i ona će doći. Surova nepravda, licemerje, izdaja pojedinca udaljili su me od mojih prijatelja i moga grada. Uprkos tome, verujte, nije mi žao. Da živim još jedan život, učinio bih sve isto. Vratiću se mome gradu uzdignute glave ponosan na sve što sam učinio u životu. Pratim sve što se događa u Osijeku, tako da znam za velike uspehe koje naše pozorište postiže. Nisam pogrešio i nisam se uzalud zalagao da se stvore uslovi za normalan rad. Doviđenja, dragi prijatelji, vidimo se u Osijeku", deo je navedenog Glavaševog pisma.

Glavaševa stranka pred zabranom?

Zaključak Ustavnog suda Hrvatske, suprotan stanovištu hrvatske izborne komisije, po kome Glavaš ne može da bude nosilac izbornih lista Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), prema nezvaničnim informacijama verovatno nije poslednji ustavnopravni problem koji bi mogao da zadesi tu stranku.

Pred hrvatskim Ustavnim sudom uskoro bi mogao da se nađe zahtev za ocenu ustavnosti rada stranke koju de facto vodi i u čijem radu aktivno učestvuje osuđeni ratni zločinac, sazivanjem sednica Predsedništva stranke u svojoj kući u Drinovcima.

"Iz istih razloga zbog kojih je ustavno sporno da Glavaš bude nosilac izbornih lista, sporan je i rad stranke kojom upravlja ratni zločinac", objasnio je za "Nacional" pravni stručnjak koji je zahtevao anonimnost, uz napomenu da je Ustavni sud Hrvatske već morao da se pozabavi tim problemom.

Na klizavom terenu: Članovi HDSSB-a

Uz to, može se čuti i neformalna najava da zvanični Zagreb namerava Bosni i Hercegovini da postavi pitanje o režimu izdržavanja kazne pod kojim je Glavaš u Mostaru.
 

Kako je ratni zločin najteže kazneno delo, hrvatskim vlastima sporan je relaksirani oblik služenja kazne u kome Glavaš često izlazi na vikende, rukovodi strankom, aktivno se bavi politikom i javlja se kao učesnik izbornog procesa, pa od pravosuđa BiH nameravaju da zatraže objašnjenje. 

POVEZANE VESTI

Petak 18.11.2011. 22:51
Top vijest iz Zenice.....glavasu je ispao sapun...ha ha ha ha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online