Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.11.2011.
15:32
24sata.info A

Glavaš iz zatvora: Vidimo se na izborima 2015.

Umesto Branimira Glavaša, liste HDSSB-a za 4. i 5. izbornu jedinicu na predstojećim izborima u Hrvatskoj nosiće predsednik te stranke dr. Vladimir Šišljagić. Odluka je jednoglasno donesena na sednici Glavnog odbora te stranke, a nakon iščitavanja podužeg Glavaševog pisma iz Mostara gde izdržava kaznu zatvora za ratni zločin.

Branimir Glavaš izdržava kaznu zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima
 

Razlog je strah da bi im "zbog zakulisne igre Državne izborne komisije (DIP) Hrvatske, i ocene Ustavnog suda Hrvatske, da Glavaš ne sme na izbore jer to ne osigurava zaštitu ustavne države", mogli odbaciti liste kandidata i onemogućiti im delovanje stranke u sledećem hrvatskom Parlamentu, piše današnji "Večernji".

"Svestan te opasnosti i skrivenih namera DIP-a, zahvaljujem se na odluci kojom ste me odredili za nosioca izbornih lista, ali istu, u ovom trenutku, u interesu cele stranke, ne mogu prihvatiti. Zato predlažem Glavnom odboru da za nosioca odredi predsednika V. Šišljagića. Važniji od svakog pojedinca jeste HDSSB! Ovaj koji smo zajedno stvoril! HDSSB ima izuzetnu vrednost za Slavoniju i Baranju, ali i za Hrvatsku. Ta vrednost nema cene i zbog te vrednosti ja sam u stanju nositi se s težinom nevino presuđenog zatvorenika u zatvorskoj ćeliji u Mostaru, sve do povratka k vama. I znam da i sa mnom i bez mene kao nosioca liste, mi ostajemo i dalje zajedno. I zajedno ćemo i dalje pobeđivati. I na kraju svima onima koji su opsednuti HDSSB-om, ali i bolesno opsednuti sa mnom kako bi me sprečili u učešću na ovim parlamentarnim izborima poručujem: Vidimo se na izborima 2015!, navodi se u Glavaševom pismu.

Ova odluka, kazao je Šišljagić, ne menja ništa bitno jer i dalje idu raditi za Slavoniju i Baranju, za Hrvatsku. I niko ih, mada bi to želeo HDZ i levičari, ne može eliminisati.

"Taj nesrećan DIP. Očekivali smo odgovor, a kakav je to cirkus? Notorna je činjenica da je predsednik DIP-a i predsednik Vrhovnog suda Hrvatske Branko Hrvatin, a što Ustavni sud misli o radu DIP-a? Ustavni je sud jasno kazao da u DIP-u rade neznalice", zaključio je Šišljagić.

Kandidatske liste HDSSB će DIP-u predati sutra u 11 sati. U toku je slaganje lista, ali poznata su (abecednim redom) imena onih koji će na njima stajati. Za 4, izbornu jedinicu to su: Krešimir Bubalo, Dinko Burić, Igor Češek, Ivan Drmić, Zvonko Ibriks, Milan Janković, Željko Kraljičak, Jasmina Lovrinčević, Gordan Matković, Zlatko Maksimović, Damir Rešetar, Karlo Šatvar, Vladimir Šišljagić i Zoran Vinković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online