Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 02.11.2011.
21:03
Beta A

Josipović: Moramo da se okrenemo budućnosti

Hrvatska se nalazi na prekretnici, a izbori i u vremenima najveće krize mogu biti trenutak preokreta, novog optimizma i poleta, izjavio je predsednik Hrvatske Ivo Josipović koji je pozvao građane da izađu na predstojeće parlamentarne izbore 4. decembra.

Ivo Josipović: Izbori moraju biti demokratski
 

U obraćanju građanima, Josipović je poručio političkim strankama da vode odgovornu predizbornu kampanju i da se ne fokusiraju isključivo na prošlost već da gledaju u budućnost.

Prošlost je bitna, ali moramo se okrenuti budućnosti, istakao je Josipović.

"Da bi izbori bili pravi čin demokratskog izbora građana za budućnost zemlje, učesnici izbora svoje kampanje moraju voditi odgovorno, fokusirajući se na ključna pitanja razvoja društva, izlaska iz političke, ekonomske i moralne krize te budućnost Hrvatske u Evropskoj uniji, našeg položaja na globalnoj svetskoj sceni i uloge u regionalnom okruženju", istakao je hrvatski predsednik.

On je pozvao građane da podrže bolju i pravedniju Hrvatsku, te one koji znaju izaći iz krize. Posebno je na birališta pozvao mlade i one koji glasaju prvi put.

Istakao je da je kriza u Hrvatskoj osim opštih imala i specifične uzroke i to u ratnom profiterstvu, korupciji i nedovoljnoj izgrađenosti demokratskih institucija. Pozvao je učesnike izbore da ponude razvojni koncept Hrvatske.

"Izbori su prilika da Hrvatska, njen budući Sabor i Vlada, osnaženi novim demokratskim legitimitetom, ma kojih boja bili, odlučno i s optimizmom otvore novu stranicu naše istorije. I sam s optimizmom gledam na našu budućnost", zaključio je hrvatski predsednik.

Izbori za sedmi saziv hrvatskog parlamenta raspisani su za 4. decembar, a u diplomatskim i konzularnim predstavništvima Hrvatske po svetu održaće se 3. i 4. decembra.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2011. 21:15
надам се да ћу бити први и последњи који одговара на ову важну вест,шта нас брига шта је овај кловн обећао својим ...није нам доста ових домаћих ?
Četvrtak 03.11.2011. 01:15
Naravno proterali ste 600 000 Srba iz nasih zapadnih zemalja , proglasili ih Hrvatskom i sada bi da se okrenete ka buducnosti . Pavelic vam mirno spava.
Četvrtak 03.11.2011. 00:49
"Moramo da se okrenemo budućnosti"... ...јер жалосну и прљаву прошлост имамо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online