Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 20.09.2011.
23:27
Srna A

Albanska mafija finansirala Mesića?

Albanski kriminalci iz Hrvatske i inostranstva finansirali su 2000. godine prvu predsedničku kampanju Stjepana Mesića, tvrdi albanski preduzetnik Anton Kačinari.

Kačinari je kao svedok na suđenju u Zagrebu publicisti Darku Petričiću, koga je Mesić tužio zbog klevete, rekao da je albanske kriminalce koji su finansirali Mesića predvodio Kristo Đerđaj koji, kako je naveo, stoji iza pljački zlatara i niza drugih krivičnih dela.

Kampanju mu, navodno, finansirali albanski mafijaši: Stjepan Mesić

"Mesić je bio blizak sa sumnjivim zagrebačkim preduzetnicima albanske nacionalnosti, koji su bili povezani sa Hrvojem Petračem", rekao je Kačinari i dodao da je bivši hrvatski predsjednik bio povezan i sa Albancima iz Poreča.

Kačinari je pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu pomenuo i Amira Muharemija za koga kaže da je kao hrvatski diplomata bio protjeran iz SAD, nakon čega ga je Mesić postavio za šefa svoje kancelarije. U iskazu je ukazao i na Mesićevu vezu sa kratkotrajnim predsednikom samoproklamovane republike Kosova Bedžetom Pacolijem.

Prema njegovim rečima, u Mesićevoj kampanji 2000. godine u početku nije bilo ni za kafu, a onda je odjednom bila velika količina novca. Penzionisani policijski službenik Salih Fazlić pomenuo je bliskost bivšeg predsednika s Osmanom Muftićem, puncem sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Karamarka.

Petričić je pozvao i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam da se pojavi u svojstvu svedoka da bi potvrdio da je Mesić šurovao sa mafijašima, koji su plaćali njegove kampanje. Jocić je ispitan u Beogradu i u iskazu je naveo da ne poznaje ni Mesića ni Petričića, niti da mu je jasno zašto je pozvan da svedoči.

Mesić je tužio Petričića zbog izjava na Hrvatskoj televiziji i Radiju 101 da je albanska mafija finansirala Mesićeve izborne kampanje, da je Mesić zbog toga eksponent albanskog lobija i da odgovara tajkunima, pa je jedna od tri najbogatije osobe u Hrvatskoj.

Suđenje će biti nastavljeno 25. oktobra kada bi iskaz trebalo da da nekadašnji predsednik Hrvatske.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 23:34
Vrlo moguce, siptari nisu sposobni da imaju i odrzavaju drzavu i ekonomiju ali su zato majstori podmazivanja stranih drzavnika, predsednika, kongresmena...
Utorak 20.09.2011. 23:37
Slicni se traze!
Sreda 21.09.2011. 01:25
mesić šiptarče smrdljivo......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online