Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 11.08.2011.
03:43
Vesti A

Kasapljena sekirom, pa obešena o drvo

Slavojka Vasić (65) pronađena je obešena o drvo u dvorištu svoje kuće u Boljanićima, a na glavi su bile povrede nanete sekirom. Okolnosti pod kojima je preminula još nisu razjašnjene i sumnje idu od samoubistva do neverovatno svirepog zločina.

Meštani Boljanića, u strahu da njihovim selom krstari krvožedni monstrum, kažu da je nedaleko od obešenog i unakaženog tela pronađena sekira na kojoj je bilo krvi. Dr Ljubomir Curkić obavio je obdukciju i izjavio da je verovatno Slavojka sebi nanela povrede sekirom, a onda se obesila.

Selo okovano jezgro: Mešto Boljanića na oprezu


 

- To sam zaključio na osnovu položaja povreda i dubini zaseka u tkivo, kao i ostalim tragovima na telu, objasnio je dr Curkić, ali su u Centru javne bezbednosti u Doboju inspektori ostali uzdržani i naveli da istragu neće da zatvore dok ne obave sve što treba uključujući i obdukciju u gradskoj bolnici.


Meštani, međutim, ne veruju u to i ubeđeni su da je reč o ubistvu nakon kojeg je nesrećna žena obešena na drvo. U prilog tome meštanka Boljanića ispričala je da se Slavojka dogovarala s bratom da peku rakiju, a to ne bi učinila da je nameravala da se ubije.


- Bila je vredna žena, pametna i pristojna, komšinica kakva se samo može poželeti. Otkako je ostala sama radila je i najteže poslove i nikada je niko nije čuo

Saslušanjima do istine


U Okružnom tužilaštvu u Doboju kažu da se istraga nastavlja.


- Ovaj slučaj ne vodimo ni kao ubistvo ni kao samoubistvo. Nalaz patologa samo je deo predmeta, a sledeće je da ispitamo sve za koje verujemo da znaju činjenice koje bi pomogle da stavimo tačku na slučaj, rekao je izvor iz tužilaštva.

da se žali - priča ova meštanka Boljanića.


Navodno je Slavojkin brat dolazio u njenu kuću, da po dogovoru peku rakiju, ali je nije našao. Nacepao je drva i otišao svojoj kući, a za sve to vreme nije primetio telo na drvetu. Kasnije je došao rođak koji je našao obešenu Slavojku.


Navodno su na kapiji i u blizini kuće pronađeni tragovi krvi tako da meštani kažu da imaju razloga za sumnju da je njihova komšinica ubijena. Slavojka se spremala da proda steonu kravu za hiljadu evra, pa ljudi smatraju da je neko čuo da je krava prodata i došao da je opljačka staricu, ali da se sve izopačilo na zlo.


- Od smrti Slavojke niko ovde ne spava kako treba, jer nas je strah. Ko zna ko je dolazio i šta se tu dogodilo. Ta je žena bila toliko vredna da je čak i noću obilazila kravu da proveri da se nije otelila. U štali je ostalo upaljeno svetlo, a to ona ne bi uradila da je htela da se ubije, odlučne su komšije.


Komšije ne veruju u samoubistvo i zato što je Slavojka kad god je mogla išla u crkvu, a pravi vernik nikada ne bi digao ruku na sebe. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.08.2011. 09:50
"Ta je žena bila toliko vredna da je čak i noću obilazila kravu da proveri da se nije otelila." Svako ko se bavi životinjama zna da je pripravnost kod telenja krave obavezna i da se to tiče opšte kulture prema životinjama,a ne baba Slavojkine vrednoće! I ako neko reši da se iskasapi šta ga zabole za svetlo u štali?! Pa,šta ako je išla u crkvu?! Ako je rešila da se ubije znači da je napustila veru u Boga! Ostalo prepuštam lokalnom Šerloku Holmsu...
Četvrtak 11.08.2011. 09:52
To su indicije, dok nadležni istražni organi ne obave svoj posao znaće se o čemu se radi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online