Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.07.2011.
06:49
Srna A

Hrvatski ministri bojkotuju Josipovića

Hrvatski ministri pravde i privrede neće se odazvati pozivu predsednika Ive Josipovića za učešćem na neformalnom sastanku na Brionima sa članovima Predsedništva BiH i predsednikom Srbije, prenose hrvatski mediji.

Ivo Josipović

Hrvatski mediji ocenjuju da se ovim nastavlja sukob između predsednika Hrvatske i premijerke Jadranke Kosor, koji je izbio nedavno nakon Josipovićeve posete Dubrovniku.

Iako susret Josipovića sa srpskim kolegom Borisom Tadićem, te članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem, Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem ima prefiks neformalni, planirano je da se na najvišem nivou razmotre najaktuelnije teme koje opterećuju susedstvo, te da se sugerišu konkretna rešenja.

U Kabinetu hrvatskog predsednika kažu da će na dnevnom redu prvenstveno biti pravna pitanja i privreda i da je zbog toga poziv za sastanak u ponedeljak na Brionima poslat i ministru pravde Draženu Bošnjakoviću i ministru privrede Đuri Popijaču.

"Večernji list" je preneo izjavu neimenovanog Josipovićevog bliskog saradnika da "premijerka neistinito optužuje predsednika da se ponaša kao šef opozicije", napominjući da predsednik, pre svega, nastoji da se ponaša državnički, što pozivi dvojici ministara dokazuju.

Od podrške iz vlade neće biti ništa, pa će se razgovori o problemu pravne saradnje, razmene dokaza, međusobnog izručivanja, potvrđivanja optužnica, preuzimanja krivičnih gonjenja, izvršenja presuda i sličnih na koje ukazuje i aktuelni slučaj Dragana Paravinje, voditi bez ministra pravde, prenosi list.

Iz kabineta ministra pravde navode da je Bošnjaković zauzet ranije dogovorenim obavezama, dok Popijač navodi da će u ponedeljak biti u Splitu gde ima dogovoren sastanak sa predstavnicima sindikata iz brodogradilišta i da mu do petka nije stigao poziv iz Josipovićevog kabineta za Brione.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.07.2011. 08:00
Иво Јосиповић као предсједник Хрватске након три дана након иугурисања у предсједника дошао у Реп. Српску и признао као свог сусједа легитимног (сабор у Загребу још није признао РС), поклонио и извинуо жртвама усташког покоља....то смета Јадранки Косор и ХДЗ као ратној олигархији...
Nedelja 17.07.2011. 09:26
Он је писао оптужницу против Србије за геноцид. То само може неко са усташким педигреом, јер сви добро знају ко је извршио геноцид у Крајини и на подручју крватске у 3 наврата у 20 веку.
Nedelja 17.07.2011. 08:42
U redu, liberalniji je od dosadašnjih hrvatskih predsednika. Al kad je tako dobar nepa povuče tužbu protiv Srbije, koju je inače on i pisao. I tuđman je bio komunista kao i ovaj pa je pocepao Jugu... Koliko god on bio dobar, njemu je njegov interes na prvom mestu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online