Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 13.07.2011.
09:18
Vesti A

Kruljcu oprostili ubistva civila!

Hrvatski general Mladen Kruljac, koji je nedavno uhapšen zbog malverzacija građevinskim zemljištem, jedini je komandant na ovim prostorima protiv koga su vlastiti vojnici podneli krivičnu prijavu zbog ubistva srpskog civila, ali mu nije suđeno jer je hrvatsko tužilaštvo odbacilo prijavu, izjavio je Srni direktor Dokumentaciono-informativnog centra Veritas Savo Štrbac.

Mladen Kruljac

On je naveo da je Kruljac u zapadnoj Slavoniji tokom hrvatske akcije Bljesak naredio svom ličnom snajperisti Tomislavu Abramoviću da ubije srpskog civila Miroslava Vučkovića koga su ugledali kako pretrčava put, bežeći u ratnom haosu tokom akcije hrvatske vojske.

Međutim, hrvatsko tužilaštvo je 2006. godine odbacilo krivičnu prijavu vojnika protiv Kruljca i Abramovića zbog ubistva civila koji je pretrčavao put pod obrazloženjem da se radilo o "uobičajenom postupanju i borbenom delovanju u ratnim operacijama".


- Za njegove zločine nad Srbima se znalo, i uprkos tome što je postojala konkretna krivična prijava njegovih vojnika, Hrvatsku nije bilo briga za zločine nad Srbima, nego je sada briga za malverzacije - rekao je Štrbac.

On je ocenio da bi Hrvatska sama sebi pomogla da je Kruljca procesuirala i osudila ga za ratne zločine, "jer on ne bi mogao da pravi nova krivična dela u mirnodopsko vreme".

Likvidacija porodice Vuković

 

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović izjavio je da se zna da je Kruljac direktno odgovoran za zločin u operaciji Bljesak kada je osam članova porodice Vuković ubijeno u njihovoj kući u selu Medari 1995. godine, te traži od glavnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića da o tome otvori istragu.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.07.2011. 09:30
Ништа чудно за крватску. Овакви људи су им очеви нације, крволоци и убице.
Sreda 13.07.2011. 18:19
Биће му опроштено на Исповједању код свиг цвештеника (свећеника)!!!
Sreda 13.07.2011. 13:39
Batinom oterati te bitange u Dunav Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju Gladne prosjake, umorne od zivota Copor Begunaca, nevaljalaca, hulja, probisveta Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare Koje je izbljuvala wihova presita zemlja Da bi postali besni pustolovi i da bi sigurno propali.....Gamad ustaska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online